16.10.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Les jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme arriben a 18 municipis

alumnes de l'escola d'hostaleria servint el plat de Mataró

Amb l'entrada de la primavera, el pèsol del Maresme arriba a les cuines aportant el seu toc especial de gust i color. Les Jornades gastronòmiques d'aquest producte es perllongaran fins el 30 d'abril a 18 municipis del Maresme

Dir que els pèsols són del Maresme ja és una marca merescuda i acreditada de garantia qualitativa. No en va, aquest producte d'horta -un dels que dóna més renom a la comarca- és conegut com "la perla verda", una autèntica joia gastronòmica que fa les delícies dels paladars més exigents i que ajuda a donar una identitat pròpia al nostre territori.

Miquel Rey, Josep Civit, Josep Lluís MartíEl Consorci de Turisme, l'Ajuntament de Mataró i el Gremi de Restauració i Turisme de Mataró i El Maresme han fet pinya avui per promocionar els nostres productes de proximitat, aquells que ens dóna l'horta i el mar i que contribueixen a fer especial el moment de seure a taula. Sense ells hauria sigut impossible promoure les jornades gastronòmiques que es programen al llarg de tot l'any i que faciliten el turisme gastronòmic. 

Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Mataró, Josep Lluís Martí, gerent del Consorci de Turisme, i Josep Civit, president del Gremi, han remarcat la importància de mantenir a la vora de casa un sector agrícola potent i, a la vegada,promoure un consum de proximitat en sintonia amb l'impuls d'un territori identificat amb els seus productes i amb la filosofia Km0. En els cas concret de les Jornades gastronòmiques del pèsol, la presència de productors ha crescut un 23,5% en relació a l'any passat. 

pèsolsL'edició 2015 de les Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme compta amb la participació de 90 restaurants de 18 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Per promocionar, tant els menús que ofereixen els diferents establiments participants com les activitats paral·leles que organitza cada municipi, el Consorci de Turisme en col·laboració amb el servei de Consell Comarcal Productes de la Terra Maresme, han editat un opuscle. Com ja és habitual, el fullet dedica també un apartat als productors de pèsols del Maresme i incorpora 5 receptes gentilesa de Carme Ruscalleda-Sant Pau (Sant Pol de Mar), Restaurant hotel Gran Sol (Sant Pol de Par), restaurant Terracotta (Argentona), restaurant l'Orquestra (Argentona) i l'Escola de Restauració del Gremi d'Hostaleria. Les receptes van acompanyades d'una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella.

A més, el Consorci de Turisme recomana visites als espais singulars de cada municipi.

L'opuscle, que es pot trobar a les dependències municipals, oficines de turisme i restaurants participants, també es pot descarregar online:

jornades gastronòmiques del pesol del Maresme 2015

jornades gastronòmiques del pesol del Maresme 2015

Fitxer: Pesol15_web.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 20
Mida: 3,15 MB

Informació publicada el 19 de març de 2015
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
OCTUBRE 2019Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Mes anteriorNOVEMBRE 2019
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
@mengemmaresme
XPDT_DIBA
costa de barcelona maresme
gasgtroteca.cat
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12