26.02.2020Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
realitat de les dones del Maresme
pla d'igualtat de gènere al Maresme
memòria d'igualtat
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
microcrèdits per a dones
punt lila
Document Síntesi Taula Dona d'Origen Estranger al Maresme
Nota de Premsa
Networking de dones emprenedores

networking de dones emprenedores

Dones emprenedores que segueixen el programa de microcrèdits solidaris impulsat per l'Associació de Dones Directives i Empresàries (ACDDE) i el Consell Comarcal del Maresme han fet avui un networking on han presentat els negocis que estan projectant o ja han posat en pràctica. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa les ha acompanyat en la primera part de la sessió que s'ha dut a terme a Can Palauet de Mataró i ha valorat molt positivament l'evolució d'aquest projecte que persegueix empoderar personalment i professionalment les dones més vulnerables.

La trobada d'avui ha posat de relleu la perseverància i creativitat de les dones per emprendre una activitat econòmica que, a més de proporcionar uns ingressos, incorpori uns valors personals i socials. La majoria de projectes presentats tenen firma pròpia on la dona canalitza les seves competències professionals i valors personals per donar resposta a necessitats de la societat i de l'entorn. Uns es troben en fases inicials i altres ja s'han posat en marxa i han de superar els obstacles inicials per acabar de consolidar-se. Tots ells tenen darrera dones lluitadores que han passat situacions difícils a la vida. 

El programa de microcrèdits solidaris va adreçat a elles. Ajuda les dones que tinguin una idea de negoci i necessitin finançament per dur-lo a terme, però no es limita al finançament. Les dones que entren en aquest programa tenen un assessorament personalitzat, formació, mentorització i tutorització per assegurar l'èxit del negoci. Aquest sistema permet que cada projecte evolucioni al seu propi ritme.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha explicat la importància de sumar esforços (administracions, associacions i entitats) per donar una empenta als col·lectius més desafavorits i "malauradament, en la nostra societat, encara hem de treballar molt per aconseguir la plena igualtat d'oportunitats". Martínez ha afegit que el Consell Comarcal col·laborarà en tots els projectes que promoguin aquesta igualtat i "la independència econòmica és fonamental. A més, el 57% de l'atur al Maresme és femení". 

A la trobada també ha assistit Núria Viñas, directora de l'Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries i representants de MicroBank i de Gira Mujeres, el projecte de Coca Cola per a dones emprenedores.

Miquel Àngel Martínez - dones emprenedores

trobada dones emprenedores

Informació publicada el 13 de desembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12