05.04.2020Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
realitat de les dones del Maresme
pla d'igualtat de gènere al Maresme
memòria d'igualtat
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
microcrèdits per a dones
punt lila
Nota de Premsa
Networking de dones emprenedores

networking de dones emprenedores

Dones emprenedores que segueixen el programa de microcrèdits solidaris impulsat per l'Associació de Dones Directives i Empresàries (ACDDE) i el Consell Comarcal del Maresme han fet avui un networking on han presentat els negocis que estan projectant o ja han posat en pràctica. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa les ha acompanyat en la primera part de la sessió que s'ha dut a terme a Can Palauet de Mataró i ha valorat molt positivament l'evolució d'aquest projecte que persegueix empoderar personalment i professionalment les dones més vulnerables.

La trobada d'avui ha posat de relleu la perseverància i creativitat de les dones per emprendre una activitat econòmica que, a més de proporcionar uns ingressos, incorpori uns valors personals i socials. La majoria de projectes presentats tenen firma pròpia on la dona canalitza les seves competències professionals i valors personals per donar resposta a necessitats de la societat i de l'entorn. Uns es troben en fases inicials i altres ja s'han posat en marxa i han de superar els obstacles inicials per acabar de consolidar-se. Tots ells tenen darrera dones lluitadores que han passat situacions difícils a la vida. 

El programa de microcrèdits solidaris va adreçat a elles. Ajuda les dones que tinguin una idea de negoci i necessitin finançament per dur-lo a terme, però no es limita al finançament. Les dones que entren en aquest programa tenen un assessorament personalitzat, formació, mentorització i tutorització per assegurar l'èxit del negoci. Aquest sistema permet que cada projecte evolucioni al seu propi ritme.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha explicat la importància de sumar esforços (administracions, associacions i entitats) per donar una empenta als col·lectius més desafavorits i "malauradament, en la nostra societat, encara hem de treballar molt per aconseguir la plena igualtat d'oportunitats". Martínez ha afegit que el Consell Comarcal col·laborarà en tots els projectes que promoguin aquesta igualtat i "la independència econòmica és fonamental. A més, el 57% de l'atur al Maresme és femení". 

A la trobada també ha assistit Núria Viñas, directora de l'Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries i representants de MicroBank i de Gira Mujeres, el projecte de Coca Cola per a dones emprenedores.

Miquel Àngel Martínez - dones emprenedores

trobada dones emprenedores

Informació publicada el 13 de desembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12