22.03.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaPromoció EconòmicaServei de l'Observatori de Desenvolupament Local
L'atur puja a 24 municipis del Maresme, baixa a 4 i es manté a 2

atur maresme

Nou repunt de l'atur al Maresme. La comarca ha registrat un increment de la desocupació del 3,89%, un percentatge superior al comptabilitzat a la província de Barcelona i al conjunt de Catalunya. Segons l'anàlisi fet per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, només 4 dels 30 municipis han tingut una baixada del nombre de persones aturades. En total, al Maresme hi ha 24.963 persones inscrites com a demandants de feina, 934 més que al setembre, però 1.664 menys que en el mateix període de l'any anterior.

L'increment de l'atur ha afectat a tots els grups d'edat amb una incidència superior entre els més joves i entre el col·lectiu de dones. De fet, l'atur femení representa el 57,6% del total de persones sense feina a la comarca.

A nivell sectorial, l'increment en la desocupació ha afectat a tots els sectors econòmics exceptuant la construcció que ha regsistrat un descens de l'1,99%. El sector serveis és el que té un increment percentual és l'agricultura (11,18%), seguit dels serveis (6,15%), la indústria (4,32%) i el col·lectiu sense ocupació anterior (2,75%).

El mapa municipal reflecteix que només els municipis de Dosrius, El Masnou i Tiana i Vilassar de Dalt registren un descens de l'atur. Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta no experimenten variacions respecte al mes anterior i augmenta la desocupació als 24 municipis restants. 

En termes interanuals, les estadístiques són diferents. Sant Cebrià de Vallalta, Malgrat de Mar i Teià comptabilitzen un increment en el nombre de persones aturades. El Masnou, Montgat i Òrrius mantenen les xifres de desocupació de fa un any i els 24 municipis restants registren un descens de l'atur. La mitjana comarcal interanual és positiva situant-se el descens de l'atur en el 6,25%. 

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d'Atur del Maresme elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal: 

Informació publicada el 6 de novembre de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme
polígons industrials Maresme
Guia per exportar
Bones pràctiques en aliances empresarials
Eines per fer negocis
oferta de formació
garantia juvenil
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12