17.06.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaMedi AmbientEntorn urbà i medi naturalFederació d'ADF
La Federació d´Agrupacions de Defensa Forestal denuncia el robatori de 280 arbustos que havien estat plantats per restaurar les rieres

La Federació d´Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme, que duu a terme els treballs de restauració compresos dins el Pla de Manteniment de Rieres Públiques, impulsat pel Consell Comarcal i l´Agència Catalana de l´Aigua, ha denunciat davant els Mossos d´Esquadra el robatori de 280 arbustos que havien estat plantats per reforestar la riera de Clarà, al municipi d´Argentona. L´autor o autors del robatori han actuat en tres ocasions diferents, entre el 31 de desembre de 2002 i la nit passada.
El robatori s´ha produït sempre a la mateixa zona, al tram de la riera de Clarà proper al nou cementiri. Les plantes robades són arbustos de ribera de l´espècie dels alocs (Vitex acnus-castus), que tenien com a objectiu restaurar la vegetació autòctona de la riera, que serveix de protecció natural de l´escollera. El seu valor econòmic és d´aproximadament 1.500 €.

El Consell Comarcal del Maresme desenvolupa des del juny de 2002 el Pla de Manteniment de Rieres Públiques. Aquests treballs comprenen la restauració i reforestació de la vegetació de les rieres de la comarca. Les plantes robades a Argentona seran substituïdes.

Informació publicada l'11 de març de 2003
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
EL TEMPS
NORMATIVA
REGLAMENT
Eficiència energètica
contaminació acústica
control ambiental
educació ambiental
el cicle de l'aigua
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12