18.07.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaMedi AmbientCentre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia del MaresmeNotícies
La campanya Xipa'l i Censa'l regularitza la situació de 49 animals a Argentona
La propera campanya es durà a terme a Tordera

censa'l i xipa'l

La campanya Xipa'l i Censa'l que s'ha dut a terme a Argentona durant 12 dies ha permès regularitzar la situació de 49 animals que han estat identificats amb un xip i incorporats al cens municipal. El Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia (CCAD) del Maresme, impulsor de la campanya, fa una valoració positiva de la resposta ciutadana i en els propers mesos vol endegar-ne una altra perquè s'hi puguin acollir les peticions que han arribat fora de termini.
La campanya Xipa'l i Censa'l s'ha fet conjuntament amb l'ajuntament d'Argentona i ha comptat amb la col·laboració dels serveis veterinaris del municipi. L'objectiu ha estat incentivar els argentonins propietaris d'animals de companyia a xipar i a censar la seva mascota per tal de complir la legislació vigent en matèria de tinença responsable d'animals.

Durant els dies que ha durat la campanya, s'ha fet una promoció especial de manera que els propietaris han pogut xipar la seva mascota per només 25 euros, un tràmit que habitualment sol costar 45 euros.

El Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia, que dóna servei a 18 municipis de la comarca,  i el Consell Comarcal, administració que gestiona el CAAD Maresme, consideren important continuar fent campanyes d'informació i sensibilitació ciutadana per intentar frenar l'abandonament d'animals. En els darrers 18 mesos, han arribat al CAAD Maresme 1267 gossos i gats, una xifra que parla per si sola tenint en compte que a la nostra comarca hi ha altres entitats que també recullen animals abandonats.

D'entre els municipis als quals dóna servei el CAAD Maresme, Tordera és el municipi on s'han detectat més abandonaments o pèrdues de mascotes. Concretament, 276 en els darrers 18 mesos. Davant d'aquestes xifres, el CAAD Maresme i el Consell Comarcal estan treballant amb l'ajuntament del municipi per dur a terme la campanya durant el primer trimestre de 2008 la campanya Xipa'l i Censa'l que s'adaptarà a les peculiaritats del municipi.

Informació publicada l'11 de desembre de 2007
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Banner terapia gossos amb por
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12