18.07.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Agenda31-03-2009Serveis GeneralsComunicació
Presentació del llibre: "Vògits, modolons i desfedors. Recull de cultura oral del Montnegre (II)"
Portade llibre Vògits, modolons i desfedors de Daniel Rangil
El calellenc Daniel Rangil presenta al Consell Comarcal del Maresme el seu nou llibre elaborat a partir de les converses mantingudes amb 140 persones vinculades al Montnegre (entès com les muntanyes, les valls i les planes que hi ha entre el mar, la Tordera i les rieres que neixen al Collsacreu) . Aquest volum és el segon de la trilogia "Recull de la cultura oral del Montnegre" i porta per títol "Vògits, modolons i desfedors", paraules ja gairebé oblidades en els nostres temps. L'acte estarà presidit pel president del Consell Comarcal Josep Jo
Al llarg de les 300 pàgines del volum, els informants recorden les rieres farcides de peix, la Torderada de 1920 i la de 1962, les rierades a l'Alt Maresme, la gran nevada de 1962, el funcionament del molí d'en Torrús de Sant Iscle, l'aqüeducte de can Morè de Pineda de Mar.... i un llarg etcètera de temes que han marcat les històries locals.

El llibre també ens convida a conèixer oficis ja gairebé desapareguts al Maresme: saurins, moliners, pouaires, cistellers, segadors, pastors transhumants, abellaires, traginers... Uns oficies explicats pels propis informants que ens traslladen a l'època en què la llum era de teies o espelmes i el bestiar feia el treball que ara fan els motors.

Data: Dimarts, 31 de març de 2009  -  1 h migdia
Lloc: Consell Comarcal del Maresme (plaça Miquel Biada, 1 de Mataró)
Informació publicada el 27 de març de 2009
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12