Servei de l'Oficina d'Atenció al Consumidor del Maresme Consel Comarcal del Maresme
CCMCCM - Promoció EconòmicaPromoció EconòmicaCCM - Promoció Econòmica - Productes de la TerraProductes de la TerraCCM - Promoció Econòmica - Productes de la Terra - CONSUM de proximitatCONSUM de proximitat

Optar per un consum de proximitat, també anomenat consum Km 0, suposa consumir productes i serveis fets en el nostre entorn territorial més proper. D’aquesta manera s’ajuda a reforçar l’economia local i a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d’un continent a un altre.

Els beneficis que ens aporta la compra de proximitat, tal com estableix l’Agencia Catalana de Consum són:

  • Tenim un coneixement més directe de la procedència dels productes, que ens permet consumir amb garanties de seguretat i qualitat més grans.
  • Exercim un consum mediambiental més sostenible, en reduir els costos energètics de transport dels productes procedents d’altres zones més allunyades.
  • Contribuïm al manteniment de petites explotacions familiars, agràries i ramaderes, alhora que evitem l’abandonament de les zones forestals.  
  • Afavorim la conservació d’espècies agroalimentàries autòctones en perill de desaparició.
  • Contribuïm al creixement i desenvolupament del nostre país.

El Maresme és una comarca rica en productes de proximitat i de gran qualitat que ens permeten fer una aposta clara pel consum de productes fets a casa. Per això, des del Consell Comarcal us animem a descobrir-los.