25.03.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Medi Ambient
Entorn urbà i medi natural
entorn urbà i medi natural

RESPONSABLE: Oriol Bassa


CONTACTE:Tel.: 93 741 16 17            Fax: 93 757 21 12
 A/e: obassa@ccmaresme.cat


HORARI: Dimecres de 9:00 a 14:00h.

El Servei proporciona a tots els ajuntaments de la comarca el suport tècnic necessari en matèria de medi natural, entorn urbà i medi ambient. Aquesta assistència inclou l'elaboració, direcció i gestió de projectes ambientals, de gestió integrada de platges, de restauració del medi i de jardineria urbana, i també  assessorament en l'àmbit del manteniment de rieres i torrents.

 

Destaquem:

escorça pins afectats per tomicus

El Consell Comarcal del Maresme va anunciar ahir al Consell d'Alcaldes i al Ple de la Corporació la propera creació de l'agència de boscos del Maresme que tindrà com a principal objectiu impulsar una gestió forestal sostenible que permeti preparar el pulmó verd de la comarca per afrontar els efectes del canvi climàtic.
més informació >

Foto: ADF Serra de Marina

El període de prohibició de fer foc al bosc sense autorització comença demà, 15 de març, i es perllongarà fins el 15 d'octubre. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural vol amb aquesta mesura prevenir els incendis forestals. El 51% de Catalunya i el 65% del Maresme són zona forestal, uns percentatges que superen amb escreix el 36% d'Espanya, el 34% de Canadà o el 31% de Suissa.
més informació >

afectació tomicus

El govern del Consell Comarcal presentarà al proper Ple la proposta de sol·licitar al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat la Declaració de Zona d'Atenció Urgent als Boscos del Maresme amb coberta vegetal de pi pinyer. "La ràpida extensió de la plaga de Tomicus i l'increment de risc d'incendis per l'acumulació d'arbres morts obliga a una intervenció ràpida" ha dit el president Miquel Àngel Martínez i Camarasa qui ha afegit que cal destinar-hi més recursos en la gestió forestal dels boscos per "evitar mals majors".
més informació >

EL TEMPS
NORMATIVA
REGLAMENT
Eficiència energètica
contaminació acústica
control ambiental
educació ambiental
el cicle de l'aigua
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12