Anar a la plana de números del butlletí

octubre 2018
Info IGUALTAT
17 0CTUBRE 2018

baner jornada 9n

El Servei d'Igualtat del Consell Comarcal del Maresme organitza una jornada de debat i reflexió sobre l'actual regulació dels tipus penals d'agressions i abusos sexuals.

curs protecció dades

El Consell Comarcal del Maresme organitza aquesta formació perquè les entitats i associacions del Maresme coneguin les novetats que incorpora la nova legislació europea respecte a la protecció de dades personals. El curs és gratuït i ja s'han obert les inscripcions.

Dimarts passat dia 02 d'octubre es va iniciar el grup d'ajuda mútua Creant en cercle, organitzat pel SIAD Maresme. L'espai està adreçat a dones d'origen marroquí de la comarca i compta amb la col·laboració d'una mediadora intercultural per pal·liar dificultats d'idioma.

La finalitat de l'espai és permetre la trobada de dones que viuen en una situació de crisi, que puguin tenir cura de si mateixes, empoderar-se i augmentar l'autoestima a través de la creativitat.
Es tracta de trobades quinzenals en les quals es duen a terme diferents activitats: dinàmiques de grup, manualitats, debats, relaxació, etc.
Actualment, el grup funciona amb 10 dones de diferents municipis de la comarca.

Ja està en marxa des del dia 08 d'octubre la formació en la creació i coordinació de la comissió transversal d'igualtat. La formació està adreçada a professionals de la comarca que treballen en temes d'igualtat.


Objectius de la  formació

  • Dotar d´un marc conceptual i normatiu bàsic al conjunt de professionals referents d'igualtat als municipis.
  • Oferir eines metodològiques i recursos pràctics per implementar els plans d´igualtat.
  • Aprofundir en la identificació d´elements claus per a garantir un bon treball en equip.
  • Dotar als participants de conceptes i eines practiques per al seguiment i l´avaluació de la implementació dels plans.

 


Amb la participació de 10 entitats i un total de 16 maresmenques de diferents pobles de la comarca es va iniciar el curs en igualtat de gènere.

peu butlletí igualtat

Vull donar-me d'alta - Vull donar-me de baixa