18.07.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet arriben a 19 municipis del Maresme

Josep LLuís Martí, Miquel Àngel Martínez i Josep NavarroLa mongeta del ganxet comença a regnar a les cuines del Maresme, ja siguin de restaurants o de particulars. És la època en la qual els fesol agafa la seva plenitud i el moment en què se celebren les jornades gastronòmiques. Aquest any, tal i com s'ha explicat a la roda de presentació del fullet divulgatiu, s'ha batut un rècord de participació. Oferiran plats especials de fesols del ganxet 48 restaurants de 19 municipis maresmencs. Han explicat les novetats d'aquesta edició el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa; el gerent del Consorci de Promoció Turística, Josep Lluis Martí; i el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme, Josep Navarro.

Les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet comencen el 15 de novembre i es perllonguen fins el 31 de desembre. Un mes i mig en què el Maresme vol donar a conèixer les qualitats d'aquest producte, tant dins com fora de la comarca, ha explicat Miquel Àngel Martínez i Camarasa qui ha afegit que "la qualitat dels nostres productes és un important reclam per atraure visitants de proximitat, i en el cas de la mongeta del ganxet cal recordar que és un producte amb denominació d'origen". A més ha destacat el suport del Consell Comarcal a partir del projecte "Productes de la Terra Maresme" que impulsa amb el suport de la Diputació.

L'atracció gastronòmica del Maresme va a l'alça i això es nota, segons Josep Lluís Martí, en la consolidació i en la continua expansió de les jornades que s'hi organitzen. En el cas de les de la mongeta del ganxet, el nombre de poblacions participants ha augmentat un 58% i el nombre de restaurants ha crescut un 14,3%.

Per Joan Navarro, el president del Gremi d'Hostaleria, a la qualitat del producte s'ha d'afegir la dels restauradors que incorporen a les seves cartes menús atractius amb els productes de temporada i de proximitat.

Els municipis en els quals hi ha establiments que participen en aquestes jornades gastronòmiques són: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta; Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Podeu consultar l'oferta de cada establiment en el fullet que han editat el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal. La publicació també promociona 20 productors i recull 8 receptes de cuina que han facilitat els restaurants Hostal Casa Feliu (Santa Susanna), El Hogar Gallego (Calella), Bocca Restaurant (Mataró), Pastisseria i Càtering Sauleda (Sant Pol de Mar) , La Palma Jazz Café (Teià), Botavara (Vilassar de Mar), La Sala (Argentona) i Daunis (Mataró). Com ja és habitual, les receptes es complementen amb el suggeriment d'harmonia amb vins de la DO Alella que aporta el sommelier Dani García.

Us podeu descarregar el fullet promocional clicant sobre la imatge:

Fesol Ganxet 2013

Fesol Ganxet 2013

Fitxer: Fesol_Ganxet.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 16
Mida: 1,49 MB

Informació publicada el 14 de novembre de 2013
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
JULIOL 2019Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Mes anteriorAGOST 2019
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
@mengemmaresme
XPDT_DIBA
costa de barcelona maresme
gasgtroteca.cat
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12