Servei de l'Oficina d'Atenciˇ al Consumidor del Maresme Consel Comarcal del Maresme
CCMCCM - Promociˇ Econ˛micaPromociˇ Econ˛micaCCM - Promociˇ Econ˛mica - Productes de la TerraProductes de la TerraCCM - Promociˇ Econ˛mica - Productes de la Terra - AgendaAgendaCCM - Promociˇ Econ˛mica - Productes de la Terra - Agenda - 19-04-201619-04-2016

llavors productes d'horta del Maresme

El Consell Comarcal presentarÓ dimarts, 19 d'abril, el projecte d'establir un marc de colĚlaboraciˇ amb el banc de llavors del VallŔs Oriental per tal de recuperar varietats aut˛ctones d'horta del Maresme. El projecte dˇna continu´tat a l'estudi de camp que es va fer l'any passat i que va servir per detectar 80 varietats hortÝcoles amb enraigament cultural a la comarca. A la prospecciˇ es va detectar que de 45 d'aquestes varietats es disposa de llavors viables per al seu conreu.

El Consell Comarcal, a travÚs del projecte "Productes de la Terra", vol treballar conjuntament amb la pagesia maresmenca per evitar que aquestes varietats locals de la nostra horta acabin desapareixent completament. ╔s per aix˛ que, dins les accions de recuperaciˇ i promociˇ, ha arribat a un acord amb el Banc de llavors del VallŔs Oriental per facilitar la conservaciˇ i reproducciˇ d'aquestes llavors.

El Banc de llavors del VallŔs Oriental ja porta anys dinamitzant amb Ŕxit la recuperaciˇ i difusiˇ de les varietats de la comarca, algunes de les quals sˇn compartides amb el Maresme. 

A l'acte que es farÓ a l' Hotel Vila Arenys (Riera Bisbe Pol, 89 Arenys de Mar) participaran productors, gastr˛noms i gestors del Banc de llavors VO per explicar la seva experiŔncia:

  • Jordi Puig, membre de l┤ Associaciˇ de Llavors Orientals i Dr. en ciŔncies ambientals
  • Pep Salsetes, expert en gastronomia local
  • Quino OrtÝ, Productor de varietats locals del VallŔs Oriental
  • Carme Garrido, TŔcnica del Consell Comarcal del VallŔs Oriental

PresentarÓ i moderarÓ l'acte Alicia Rodriguez Luna, Consellera de l┤└rea de Promociˇ Econ˛mica del Consell Comarcal del Maresme.

Es tancarÓ amb una degustaciˇ de plats elaborats amb varietats locals del VallŔs Oriental i el Maresme a cÓrrec dels cuiners del colĚlectiu Cuina VO.

Data: Dimarts, 19 d'abril de 2016  -  2/4 de 7 tarda
Lloc: Hotel Vila Arenys
Adreša: Riera Bisbe Pol 89 d'Arenys de Mar
Informaciˇ publicada el 15 d'abril de 2016