21.03.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
realitat de les dones del Maresme
pla d'igualtat de gènere al Maresme
memòria d'igualtat
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
microcrèdits per a dones
punt lila
Informacions SIAD
Primera Jornada del Teixit Associatiu Femení del Maresme

El passat dissabte dia 18 de juny, va tenir lloc de 10:00 a 14:00 la jornada sobre el Teixit Associatiu Femení al Maresme. Una jornada que ve a culminar un treball d’apropament a les entitats que treballen amb dones a la comarca i que va començar fa poc més d’un any.

Al llarg d’aquest temps, es va dur a terme una recerca de dades i es van realitzar entrevistes amb les entitats de dones. Fruit de tot això, va néixer:
1- la Guia d’entitats i grups de dones del Maresme, una guia electrònica publicada a la pàgina web del SIAD a l’abast de tothom.
2- Un document/diagnosi que recull les diferents trajectòries de les entitats entrevistades, les seves inquietuds i necessitats i les propostes que fan per millorar la seva situació.

La jornada, que es va realitzar al Consell Comarcal del Maresme, va ser inaugurada pel sr. Jordi Mir, Conseller Delegat de l’Àrea de Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública. Va donar la benvinguda a les representats de les entitats  que seguidament es va presentar i van donar a conèixer la feina valuosa que porten a terme a la comarca. Després vam gaudir de l’interessant  conferència sobre l’associacionisme femení a càrrec de Maria Morón Martí, antropòloga i activista.

   

Durant la pausa, les dones i noies de la secció femenina de l’associació Rugby la Tordera van oferir una mosta de Rugby, tot explicant els seus objectius i el sentit que té en la vida de la dona.

Durant la segona part, es van presentar la guia d’entitats i la diagnosi.  Després, es va obrir el debat sobre les diferents dificultats en les que es troben les entitats, propostes de millora i sobre si cal crear una coordinadora d’entitats de dones del Maresme amb el suport o no del SIAD Maresme.


Per ser una primera trobada d’aquest tipus, la valoració és molt positiva, perquè va ser una jornada molt participativa gràcies a les entitats que hi van ser. Va permetre que moltes entitats es coneguin per primer cop (algunes ja es coneixien), intercanviar i compartir idees, projectes, inquietuds i dificultats i iniciar la reflexió sobre la relació de les entitats entre sí i la necessitat de crear un marc comú de treball per la igualtat en la comarca.
Es va acordar tornar a organitzar una altra trobada de cara al setembre per continuar el debat iniciat.

Informació publicada el 21 de juny de 2016
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12