27.05.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaMedi AmbientEntorn urbà i medi natural
El Consell Comarcal organitza una jornada per definir actuacions de protecció dels boscos del Maresme davant els efectes del canvi climàtic

Jornada tecnica: canvi climàtic i boscos al Maresme

dia i lloc  inscripcions

En els darrers mesos s'han fet evidents els efectes del canvi climàtic sobre els boscos del Maresme. Un miler d'hectàrees de pi pinyer s'han vist afectades per les plagues i es calcula que la meitat no podran sobreviure. De fet, ja s'està treballant per treure els arbres molt afectats i preservar els alzinars. Aquesta feina, que ha d'acabar a finals de febrer, és important per prevenir, a le'stiu, la ràpida expansió de possibles incendis forestals. El Consell Comarcal considera que la situació es preocupant i que cal establir polítiques consensuades de gestió forestal que ajudin a restablir l'ecosistema en el Maresme, una comarca on la zona boscosa ocupa el 65% del territori.

Aquest és el principal objectiu de la jornada que se celebrarà el 10 de març. Prestigiosos ponents de diferents àmbits explicaran com el canvi climàtic està afectant i continuarà canviant el paisatge i quines mesures caldria emprendre per mitigar els seus efectes.

Podeu accedir al programa CLICANT AQUÍ

Informació publicada el 10 de febrer de 2017
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
EL TEMPS
NORMATIVA
REGLAMENT
Eficiència energètica
contaminació acústica
control ambiental
educació ambiental
el cicle de l'aigua
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12