21.09.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
recomanem
Pla de polítiques de dones del maresme
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
memòria siad 2016
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
Concepció Organ i Valverd
dones escriptores
CONCEPCIÓ ORGAN VALVERD
biografia

Nascuda l’any 1920 a Calella. Es va abocar a la poesia des dels anys setanta. Publicava en revistes com la revista Estela de Calella. El seu nom figura en el llibre “Les millors poesies de la llengua catalana”.

Ha obtingut molts premis de poesía d’humor, premi Mestre del Gai Saber dels jocs florals de Muntanya (1977) i altres premis en els jocs florals.

L’any 2013 l’ajuntament de Calella li concedeix la distinció de filla predilecte.

bibliografia
  • De la meva collita, 1988
  • Verema tardoral, 1993
  • Auques i espurnes, 1995
  • De soca-rel, 1997
  • Aiguabarreig de records i poemes, 2002
  • Des del meu capvespre, 2009

extracte d'un llibre

Estampa

La cançó del Martell al cel s’enfila,

Damunt dels flocs juga i somriu l’infant

La verge contemplant-lo pensa i fila

I Vós aneu serrant

La pau de vostra llar el cor reposa

I voldria tenir-hi un petit lloc.

contacte
telèfoncorreu electrònicweb

Revista digitalitzada Estela, on surten alguns dels seus poemes

http://trencadis.diba.cat/catalog/diba:111852/viewer?hl_text=estela&locale=ca

http://trencadis.diba.cat/catalog/diba:111852/viewer?file=diba%3A111883&locale=ca#diba:111883

 
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12