13.12.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
realitat de les dones del Maresme
pla d'igualtat de gènere al Maresme
memòria d'igualtat
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
microcrèdits per a dones
punt lila
Meritxell Puyané Oliva
dones escriptores
MERITXELL PUYANÉ OLIVA
biografia

Nascuda l’any 1977 a Mataró on viu actualment. És llicenciada en Psicologia (Psicòloga General Sanitària). Tutora Acadèmica i professora associada de l’Escola Superior de Ciències de la Salut-Tecnocampus (centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra). Sòcia fundadora de l’Associació L’Hora Violeta i sòcia diretora de Puyané Sabanés Psicologia Clínica.

bibliografia
  • Amb A. Sabanés: En la vida i en la mort. Com acompanyar en el procés de dol els nens i adolescents. Barcelona: Publicacions Abadia de Montserrat, (2016).
  • Amb Morales, M. Les depressions cròniques: Trastorn Distímic o Trastorn de la Personalitat Depressiu. En E. Domènech, J.E. Obiols, M.C. Jané i S. Subirà. (eds.), Actualitzacions en Psicopatologia Clínica 2004. Barcelona: Masters, Psicopatologia UAB., pp. 294-315 (2004).
  • Sola: Què implica ser cuidador? En El diari del Cuidador. Barcelona: Escola Superior de Ciències de la Salut, Tecnocampus Mataró., pp. 12-29.
extracte d'un llibre

En la Vida i en La Mort:

“En la Vida i en la Mortés un llibreadreçatalsadultsperquèpuguinajudarelsinfants, peròpodríemdir que també ajudaelsadults a tractar la mortd'una manera planera, serena i sincera. Estàpensat i escrit per ser una einad’ajuda per a totes aquelles persones que tenendubtes i inseguretats en relació a comviuen i no viuen la mortelsméspetits de la família.

Recórrer el camí del doléssempre difícil i dolorós per a totes les persones que perden un ésserestimat. Peròpodríemdir que un delsmomentsméscomplicats, en aquestrecorregut, ésquanhem de comunicar la notícia a un nen, i sovintens espanta haverd’enfrontar-nos a les seves reaccions.

Quan en una famíliaon hi ha nensirromp la mort, d’unavi, del pare o de la mare o fins i totd’ungermà, enspodem preguntar Com li expliquem el que ha passat? Pot arribar a entendrequèés la mort? Quèfem si ens pregunta?Com el pucajudar? Necessitarà una ajuda especial?L’haurem de portar al psicòleg? Elsnens fan el procés de dol? Ésbo que ensvegi plorar?Hemd’evitar-li el patiment? Li amaguem que l’avis’hamort? L’apartemdelsfunerals? Interrogants que miraremd’aclarir al llarg de la lectura d'aquestllibre.”

contacte
telèfoncorreu electrònicweb
mpuyane@copc.cat

www.lhoravioleta.org

www.puyanesabanes.com

 
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12