19.09.2018Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
recomanem
pla d'igualtat de gènere al Maresme
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
memòria del Siad maresme 2017
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
Meritxell Puyané Oliva
dones escriptores
MERITXELL PUYANÉ OLIVA
biografia

Nascuda l’any 1977 a Mataró on viu actualment. És llicenciada en Psicologia (Psicòloga General Sanitària). Tutora Acadèmica i professora associada de l’Escola Superior de Ciències de la Salut-Tecnocampus (centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra). Sòcia fundadora de l’Associació L’Hora Violeta i sòcia diretora de Puyané Sabanés Psicologia Clínica.

bibliografia
  • Amb A. Sabanés: En la vida i en la mort. Com acompanyar en el procés de dol els nens i adolescents. Barcelona: Publicacions Abadia de Montserrat, (2016).
  • Amb Morales, M. Les depressions cròniques: Trastorn Distímic o Trastorn de la Personalitat Depressiu. En E. Domènech, J.E. Obiols, M.C. Jané i S. Subirà. (eds.), Actualitzacions en Psicopatologia Clínica 2004. Barcelona: Masters, Psicopatologia UAB., pp. 294-315 (2004).
  • Sola: Què implica ser cuidador? En El diari del Cuidador. Barcelona: Escola Superior de Ciències de la Salut, Tecnocampus Mataró., pp. 12-29.
extracte d'un llibre

En la Vida i en La Mort:

“En la Vida i en la Mortés un llibreadreçatalsadultsperquèpuguinajudarelsinfants, peròpodríemdir que també ajudaelsadults a tractar la mortd'una manera planera, serena i sincera. Estàpensat i escrit per ser una einad’ajuda per a totes aquelles persones que tenendubtes i inseguretats en relació a comviuen i no viuen la mortelsméspetits de la família.

Recórrer el camí del doléssempre difícil i dolorós per a totes les persones que perden un ésserestimat. Peròpodríemdir que un delsmomentsméscomplicats, en aquestrecorregut, ésquanhem de comunicar la notícia a un nen, i sovintens espanta haverd’enfrontar-nos a les seves reaccions.

Quan en una famíliaon hi ha nensirromp la mort, d’unavi, del pare o de la mare o fins i totd’ungermà, enspodem preguntar Com li expliquem el que ha passat? Pot arribar a entendrequèés la mort? Quèfem si ens pregunta?Com el pucajudar? Necessitarà una ajuda especial?L’haurem de portar al psicòleg? Elsnens fan el procés de dol? Ésbo que ensvegi plorar?Hemd’evitar-li el patiment? Li amaguem que l’avis’hamort? L’apartemdelsfunerals? Interrogants que miraremd’aclarir al llarg de la lectura d'aquestllibre.”

contacte
telèfoncorreu electrònicweb
mpuyane@copc.cat

www.lhoravioleta.org

www.puyanesabanes.com

 
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12