18.04.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaPromoció Econòmica
El Consell Comarcal constitueix una Taula de treball per potenciar el sector agrolimentari, la planta i la flor i la gestió forestal

membres de la Taula del Sector primari del Maresme

Administracions, agents socials i iniciativa privada han començat a treballar plegats per valoritzar i donar un nou impuls a les activitats econòmiques derivades del sector primari i la gestió forestal. Amb aquest objectiu s'ha constituït la Taula de treball "Productes de la Terra i el Mar" que fins el 2018 analitzarà i promourà polítiques i accions que facin del Maresme una comarca puntera en aquests sectors.

Tot i la disminució d'explotacions agràries (vegeu l'informe: "El sector agrolalimentari del Maresme: una mirada a les petites empreses dedicades al producte alimentari de proximitat" elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal) el sector agrícola maresmenc s'està reinventant i l'esforç dels professionals de la terra ha aconseguit que la denominació "Maresme" sigui sinònim de qualitat en productes estrella com el pèsol o la maduixa, però també en els tomàquets i en la resta de productes d'horta. El mateix és aplicable a la producció de flor i planta i a la pesca.

Les condicions geogràfiques de la comarca, que aporten un valor afegit als productes, i la tradició del primàri el converteixen en un sector econòmic estratègic que enforteix la marca "Maresme" com a territori sostenible km0 i té un gran potencial de futur per al desenvolupament de nous focus d´activitat vinculats, per exemple, al turisme, tal i com queda recollit al Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic del Maresme 2015-2019. A això, s'afegeix l'oportunitat de generar noves activitats econòmiques a l'entorn de la necessària gestió sostenible dels boscos. 

Amb aquests antecedents ahir es va constituir la Taula "Sector Primari:Productes de la Terra i el Mar" que aplega administracions (Consell Comarcal, ajuntaments, Diputació de Barcelona i Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat), agents socials i entitats representatives de les diferents activitats econòmiques del sector (en aquest ENLLAÇ podeu veure tots els/les membres).

Aquesta és la tercera taula sectorial que constitueix el Consell Comarcal en el marc de l'Acord del Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació del Martesme. Ja estan treballant la de Política Industrial del Maresme i la d'Economia Solicial i Solidària. Properament es formarà la de Comerç, restauració i turisme i la de Maresme Marítim.

Amb aquestes taules de treball sectorial es vol sumar esforços per avançar cap a una recuperació econòmica de la comarca. 

Informació publicada el 6 d'abril de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme
polígons industrials Maresme
Guia per exportar
Bones pràctiques en aliances empresarials
Eines per fer negocis
oferta de formació
garantia juvenil
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12