Consel Comarcal del Maresme

Tňnia Vila, Meritxell Romero i Albert Alfaro

A l'equador del mandat, es modifica la composició del Plenari del Consell Comarcal. ERC és la primera força política que ha fet canvis a les seves files, perň també hi haurŕ renovació als grups comarcals de la CUP i d'ICV. En el Ple celebrat ahir van prendre posessió de l'acta de Conseller/a Meritxell Romero Pinet (regidora de Santa Susanna), Tňnia Vila Paituví (regidora d'Arenys de Munt) i Albert Alfaro Giró (regidor del Masnou). Tots tres formen part del grup comarcal d'ERC.

Meritxell Romero, Tňnia Vila i Albert Alfaro substitueixen Annabel Moreno (alcaldessa d'Arenys de Mar), Pau Morales (regidor de Vilassar de Dalt) i Laura Ribalaiga (regidora d'Alella).

Aquests, perň, no són els únics canvis. A les files del grup comarcal de la Candidatura d'Unitat Popular ha perdut la seva condició de consellera comarcal Sandra Miras per haver deixar de ser regidora de l'ajuntament del Masnou. També Isabel Roig, regidora d'Arenys de Mar i membre del grup comarcal d'Iniciativa per Catalunya-Verds, ha renunciat al cŕrrec de consellera comarcal. Les dues seran substituides en el proper Ple. 

Sandra MirasIsabel Roig
Sandra Miras (CUP)Isabel Roig (ICV)
recepció dels nous consellers/es
Recepció dels nous consellers/es per part del president del Consell Comarcal, Miquel Ŕngel Martínez i Camarasa; la vicepresidenta Laura Martínez; la consellera delegada Sňnia Moraleda i la cap del Grup Comarcal d'ERC, Mňnica Palacin.

El plenari del Consell Comarcal del Maresme estŕ integrat per 33 consellers/es nomenats pels partits polítics d'entre els seus cŕrrecs electes. És condició indispensable per poder ser proclament membre del Consell Comarcal ser regidor/a d'algun dels 30 ajuntaments del Maresme.

El repartiment dels 33 escons es fa en funció dels vots i el nombre de regidors/es obtingut per tots els partits que, a l'ŕmbit comarcal, hagin superat el 3% del total de vots. Podeu veure la fňrmula que s'hi aplica CLICANT AQUÍ.

La composició política actual del Consell Comarcal és la següent:

  • Esquerra Republicana de Catalunya (ERC): 9 consellers/es
  • Convergčncia i Unió (CiU): 9 consellers/es
  • Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): 6 consellers/es
  • Candidatura d'Unitat Popular (CUP): 3 consellers/es
  • Partit Popular de Catalunya (PPC): 2 consellers
  • Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV): 2 consellers/es
  • Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's): 2 consellers/es

En AQUEST ENLLAÇ podeu veure els consellers i conselleres que configuren el Plenari del Consell Comarcal del Maresme

Informació publicada el 19 de juliol de 2017