Consel Comarcal del Maresme

depuradora

L┤AgŔncia Catalana de l┤Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Maresme han signat un conveni per a millorar el sanejament de Tordera. Concretament, l┤acord assolit permetrÓ impulsar el sanejament de la urbanitzaciˇ └gora Parc mitjanšant la construcciˇ d┤una depuradora i els corresponents colĚlectors en alta encarregats de recollir les aigŘes residuals provinents del clavegueram i transportar-les cap a la depuradora.

Aquesta actuaciˇ, inclosa en la planificaciˇ hidrol˛gica vigent, estÓ pressupostada en prop d’1,2 milions d’euros, que seran aportats per l’AgŔncia Catalana de l’Aigua. L’execuciˇ de les obres anirÓ a cÓrrec del Consell Comarcal del Maresme. 

Aquesta depuradora se sumarÓ a la xarxa de sanejament del Maresme que actualment compta amb 11 EDAR's (10 d'elles gestionades pel Consell Comarcal), 39 estacions de bombament i 123 quil˛metres de colĚlectors. Aquesta infraestructura de sanejament facilita la depuraciˇ de les aigŘes residuals generades pel 95% de la poblaciˇ del Maresme. 

Sanejament a Catalunya
El Pla de gestiˇ del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessÓries per a la millora dels sistemes existents, aixÝ com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecol˛gic de les nostres aigŘes superficials, subterrÓnies i marines.

mapa depuradores maresme

edaredars
Informaciˇ publicada el 22 de novembre de 2017