09.12.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Maresme Servei d'EmprenedoriaMaresme Servei d'Emprenedoria

T'ajudem

Clica aqui

Envieu-nos la vostra petició emplenant el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ


Nota de Premsa
El V Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme defensa l'emprenedoria com una actitud positiva de vida

Teatre Monumental. Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme

"Els somnis tenen peatges i data de caducitat, però confieu en el vostre somni". Aquestes paraules de Txell Costa resumeixen els missatges que el Fòrum de Joves Emprenedors ha fet arribar avui als 700 estudiants que han omplert el teatre Monumental. Des de diferents vessants, ponents i contertulians han remarcat la importància en esforçar-se per aconseguir viure i treballar en allò que volem i fer-ho afrontant els reptes amb actitud positiva.

Txell costaTxell Costa, consultora de comunicació i màrqueting, ha encoratjat els joves a preguntar-se què volen fer, a què els agradaria dedicar-se, i ha pronosticat que en un futur molt proper desapareixeran moltes de les feines actuals que seran cobertes per robots, i quedaran només aquelles en què les persones poden aportar valors humans. En aquest sentit, ha defensat una nova organització empresarial horitzontal en la qual tots els treballadors i treballadores enforteixen l'equip amb les seves habilitats, aptituds i valors. I un missatge molt clar als joves: "esteu canviant el món i no en sou conscients. Aprofiteu per fer un món millor".

fòrum de joves emprenedors del maresmeEl tema central d'aquesta cinquena edició del Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme ha estat el de les xarxes socials. En la tertúlia entre el filòsof Enric Puig i l'influencer Marià Casals s'han posat sobre la taula dues visions ben diferents. Puig manté que en la societat actual es pot viure perfectament sense smartphone i defensa que, tot i la pressió social, està augmentat la tendència a desconnectar-se de les xarxes. Per la seva banda, Marià Casals ha fet justament de les xarxes la seva forma de vida. En any i mig ha aconseguit 226.000 seguidors a Instagram i això li ha obert les portes de moltes marques comercials. Tot i això, Casals ha reconegut que s'ha de saber desconnectar el mòbil i mantenir les relacions personals.

3 experiències emprenedoresEls exemples d'emprenedoria jove maresmenca d'èxit han estat representats per Eventea, FCB Noticias i GalaBCN. Eventea és una empresa nascuda recentment que es dedica a l'organització de tota mena d'esdeveniments. El seu punt fort és la màxima personalització dels actes que organitza. Com el seu nom indica FCB Noticias, centra els seus canals de comunicació en informacions del Barça i GalaBCN ha aconseguit quota de mercat amb unes botes exclusives.

El V Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme ha estat inaugurat pel President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, qui ha encoratjat els joves a no resignar-se i  a acostar-se a les administracions per informar-se dels recursos que tenen al seu abast per tirar endavant els seus projectes.miquel àngel martínez i camarasa

I com la motivació és molt important en el món de la emprenedoria, el Fòrum ha acabat amb un haka col·lectiu.

Informació publicada el 23 de febrer de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12