SIAD Consel Comarcal del Maresme
CCMCCM - Benestar SocialBenestar SocialCCM - Benestar Social - Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)CCM - Benestar Social - Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD) - Nota de PremsaNota de Premsa

A la comarca del Maresme hi viuen 223.847 dones. El 13% ha nascut fora de l'estat espanyol. El 10% té nacionalitat estrangera i aquestes darreres representen el 47% de les persones migrades. Tenen 34 anys de mitjana i el 34% consta com a ocupades en feines remunerades i declarades. La majoria són originŕries d'Ŕfrica.

El Consell Comarcal del Maresme, en un treball conjunt del SIAD Maresme i el Servei de Ciutadania i Immigració, han volgut donar visibilitat a aquest colˇlectiu amb l'edició d'un curtmetratge documental en el qual 5 dones expliquen com van arribar al Maresme i com viuen el fet de ser dones, immigrants i maresmenques. Són els testimonis de:

  • Raganhild Hjelmborg, nascuda a Dinamarca i resident a Mataró
  • Karen Konkle, nascuda als Estats Units i resident a Sant Pol d Mar
  • Ylka Figueredo, nascuda a Brasil i resident a Premiŕ de Mar
  • Soraya El Farhi, nascuda al Marroc i resident a Mataró
  • Sarjo Dansira, nascuda a Gŕmbia i resident a Pineda de Mar.

El curtmetratge, realitzat per Atzur Produccions, ha estat presentat avui en el marc de la Jornada: "Visibilitzem la dona immigrada"

Informació publicada el 2 de març de 2018