17.02.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaEl Consell
El Consell Comarcal del Maresme celebra el seu trentè aniversari

Logos 30 anys

Aquestes dues transformacions de la imatge corporativa del Consell Comarcal del Maresme conviuran fins a finals d'any amb el logo oficial. I és que els consells comarcals estan de celebració. El 4 d'abril de 1987 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei que va permetre, un any després, crear els consells comarcals. El del Maresme es va constituir el 9 de març de 1988. Aquest any, doncs, celebra el trentè aniversari i ho farà amb l'organització de diferents espais de reflexió i debat que permetin avançar territorialment i socialment cap a un territori més sostenible, més acollidor, més competitiu econòmicament i més cohesionat administrativament.

presentació 30 anys consell comarcal del maresme

El Consell Comarcal del Maresme ha donat avui el tret de sortida de la celebració del trentè aniversari fent un repàs a la transformació que està experimentant i que l'està convertint, en paraules del president Miquel Àngel Martínez i Camarasa, en una "administració de primer nivell". Tot i que els principals usuaris són els ajuntaments,  en els darres anys s'han incrementat els serveis d'atenció directa als ciutadans. A a quests s'afegeixen els serveis creats per donar resposta a problemes territorials, socials o econòmics. 

En total presta 58 serveis tècnics de promoció econòmica, benestar social, cultura, consum, salut pública, medi ambient, assistència als municipis i promoció de la comarca. La seva especificitat fa que el Consell Comarcal del Maresme sigui l'administració que millor conèix el territori. Els seus punts forts, les seves debilitats i, també, les seves oportunitats per marcar perfil propi. 

En aquest sentit, la celebració del trentè aniversari posarà sobre la taula els principals reptes que té el Maresme per revaloritzar-se com a territori excel.lent per viure-hi i per invertir-hi. El marc seran jornades tipus workshop temàtic a l'entorn de com ens preparem per afrontar els efectes del canvi climàtic, com aconseguim minimitzar les diferents pobreses, com fem del Maresme un territori econòmicament punter i com establim un sistema administratiu col·laboratiu que permeti a les administracions guanyar en eficàcia en la prestació de serveis als maresmencs i maresmenques.

Aquests s'alternaran amb actes que posin sobre la taula valors com la igualtat i la convicència. El primer d'aquests serà la tertúlia programada per divendres en què sota el títol: "Dona i política. La veu de les alcaldesses del Maresme" es visibilitzaran les aportacions de les dones a la política local. 

A la presentació que s'ha fet avui han paticipat, a més del president, la consellera d'Educació i Joventut, Sònia Moraleda; la consellera de Promoció Econòmica, Alicia Rodríoguez; el conseller de Medi Ambient, Josep Triadó; el conseller de Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública, Jordi Mir; la portaveu comarcal del PDCAT, Montserrat Garrido; el portaveu del grup comarcal d'ERC, Josep Maria Molins i el portaveu del grup comarcal del PP, José Manuel López.

Informació publicada el 13 de març de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Comunicació Consell Comarcal del Maresme
formació a la comarca. Maresme Capacita
Servei d'informació als municipis - Consell Comarcal del Maresme
agenda institucional
infromació comarcal
Pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12