17.01.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaPromoció EconòmicaServei de l'Observatori de Desenvolupament Local
El Maresme és una comarca emissora de treballador/es i d'estudiants

població estacional maresme 2016

L'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal publica l'informe de població estacional ETCA del Maresme durant l'any 2016. Les dades marquen un saldo negatiu per la comarca. És a dir, la població a la comarca a temps complet anual és menor a l'empadronada. Aquest resultat surt de la mobilitat obligada relacionada amb la feina i els estudis.

Les estimacions de població estacional mesuren el nombre de persones que hi ha en un municipi en mitjana anual i en mitjana trimestral. En el càlcul s'hi inclouen les persones que tenen algun tipus de vinculació o relació amb el municipi, ja sigui perquè hi resideixen, hi treballen, hi estudien o perquè, sense ser la residència habitual, hi passen algun període de temps (vacances, estiueig, caps de setmana, ...), tant en residències pròpies com en cases de familiars o amics o establiments turístics (hotels, càmpings, apartaments,...).

La població estacional ETCA o població estacional equivalent a temps complet anual es defineix com el saldo resultant de les entrades de població no resident al municipi i les sortides de població resident al municipi, mesurat en mitjana anual de persones per dia.

Les dades del Maresme corresponents a 2016 indiquen un saldo negatiu per al conjunt del Maresme de 5.741 persones. El desglossament de les dades indica que el component treball o estudi és el que genera el saldo negatiu. 18.160 maresmencs i maresmenques, de mitjana diària a temps complet anual, es desplacen fora de la comarca per treballar o estudiar.   Aquesta xifra no queda compensada amb el saldo positiu per residència secundària (+1.427 persones) i per turisme (+10.989).

Tot i la mitjana comarcal, 6 municipis presenten saldos positius de població estacional ETCA: Santa Susanna (+5.816), Calella (+5.007), Malgrat de Mar (+3.100), Pineda de Mar (+2.097), Cabrera de Mar (+488) i Sant Pol de Mar (+403). A més, Santa Susanna apareix com el municipi català amb més població ETCA (població equivalent a temps complet anual) en termes relatius. S'estima que la seva població equival al 175% de la població empadronada en el municipi.

Les dades de població ETCA són importants per als municipis tota vegada que els ajuda a planificar millor els serveis en funció de la seva població real en diferents époques de l'any.

Informe de l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme:

població estacional maresme 2016

població estacional maresme 2016

Fitxer: Poblacio_estacional_Maresme_2016__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 12
Mida: 254,12 kB


Podeu veure les dades de cada municipi en el següent mapa: 

Informació publicada el 19 d'abril de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
vols treballar?
Pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme
polígons industrials Maresme
Guia per exportar
Bones pràctiques en aliances empresarials
Eines per fer negocis
oferta de formació
garantia juvenil
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12