20.01.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
recomanem
pla d'igualtat de gènere al Maresme
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
memòria del Siad maresme 2017
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
Projecte microcrèdits solidaris per a dones en situació de vulnerabilitat
Informacions SIAD
La III trobada d'escriptores del Maresme reuneix una setantena de persones

foto de grup escriptores maresme

Escriptores, bibliotecàries, editors i editores, regidores i regidors, alcaldes i alcaldesses, representants d'entitats i amants de la literatura en general van assistir a la III Trobada d'escriptores del Maresme que aquest any ha fet un reconeixement molt especial a la trajectòria literària de Teresa d'Arenys. La Trobada d'escriptores és un espai d'intercanvi, de reconeixment i de visibilitat de les dones que es dediquen a la literatura a la comarca. 

Teresa d'ArenysEl president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va donar la benvinguda a les assistents i les va encoratjar a continuar "regalant-nos les seves obres". L'acte, amenitzat per la cantautora mataronina Zirena va donar visibilitat a les autores que darrerament han publicat llibre. Van ser les pròpies escriptores les encarregades de compartir amb el públic fragments de les seves obres. 

Van llegir Sílvia Tarragó Castrillón (del llibre ‘L´amor a la lectura´), Maria Sanplà (del llibre ‘el Silenci de les cases´), Maribel Puente Fernández (del llibre ‘La Niña mala´), Maria Luisa Picado Silva (del llibre ‘El Último camino´), Montse Assens (del llibre ‘Bugada´), Eva Ramirez (del llibre ‘Te escucho en verso´), Lali Rivera (del llibre ‘A Punt´), Susana Hernandez (del llibre ‘Males decisions´), Raquel Gámez Serrano (del llibre ‘A la seva pell´), Emílla Illamola Ganduxe (del llibre ‘Cabrils, Sao Paulo, Barcelona. Un amort pendent´) i Maria català Serra (del llibre ‘Els amors fan l´amor´).

Aquesta tercera edició de la Trobada d'escriptores del Maresme, tenia una protagonista molt especial: l'arenyenca Maria Teresa Bertran Rosell, coneguda com a Teresa d'Arenys. La seva obra, la seva trajectòria literària i la seva lluita per seguir endavant malgrat les adversitats que ha hagut d'afrontar a la vida han fet de la Teresa d'Arenys un personatge entranyable, molt estimat i molt respectat.

L´ecriptora i investigadora literària masnovina Fina Llorca Antolin  va ser l'encarregada de fer una aproximació a l´obra de la Teresa d´Arenys, posant especial èmfasis sobre la seva obra poètica. Les escriptores Marta Pera i Isabel Verdú van posar veu a dos sonets escrits per la Teresa d´Arenys ‘Dionis´ de Versos de vi novell i ‘Aquest´ de Hores.

Per últim la Teresa d´Arenys ens va regalar una intervenció on va retre homenatge als Mestres: Josep Vicenç Foix, Fèlix Cucurrull i altres.

Aquesta III Trobada d'escriptores del Maresme el va cloure l´actriu mataronina Montse Alvarez amb el monòleg  ‘Àngel de la Llar´ de la Maria Aurèlia Capmany, de la qual aquest any es commemora el centenari del seu naixement.

III trobada escriptores maresmeTeresa d'Arenys i miquel àngel martínezmiquel àngel martínez
III trobada escriptores maresmeIII trobada escriptores maresmeIII trobada escriptores maresme
III trobada escriptores maresmeIII trobada escriptores maresmeIII trobada escriptores maresme
III trobada escriptores maresmeIII trobada escriptores maresmeIII trobada escriptores maresme
III trobada escriptores maresmeIII trobada escriptores maresmeTeresa d'Arenys
III trobada escriptores maresmeTeresa d'Arenys i Asmaa AouttahAsmaa Aouttah
III trobada escriptores maresmeIII trobada escriptores maresmeIII trobada escriptores maresme
Informació publicada l'11 de maig de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12