09.12.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Servei d'Habitatge MaresmeServei d'Habitatge Maresme
banner OIH
banner Diputació BCN
Departament de Medi Ambient i Habitatge
banner Incasòl
banner_compartir_habitatge
Nota de Premsa
Les tramitacions a l'Oficina d'Habitatge del Maresme augmenten un 21%

habitatge maresme

L'Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal del Maresme ha augmentat un 21% l'atenció a persones que necessiten tramitar ajuts de lloguer, prestacions econòmiques per situacions d'especial urgència, subvencions per rehabilitació o cèdules d'habitabilitat. En concret, al llarg de 2018 s'han realitzat 25.834 atencions a persones que, en el 95% dels casos demanen ajuts per fer front al pagament del lloguer.

Les tramitacions de l'Oficina d'Habitatge comarcal han aconseguit durant 2018 ajuts per a 2.298 famílies per un import total de 4.548.087 euros, una xifra que supera en un 5% els ajuts percebuts el 2017 i en un 23% els que es van atorgar el 2016. Aquests ajuts, provinents de diferents convocatòries de la Generalitat, han anat destinats en un 96,3% a ajudar famílies a fer front a les despeses de lloguer de l'habitatge de residència. La resta (167.662 euros) són prestacions esconòmiques d'especial urgència que han ajudat 115 famílies de la comarca en casos de desnonament, hipoteques o lloguer.

L'Oficina comarcal d'habitatge també ha tramitat 16 ajuts per a la rehabilitació d'edificis i 1.154 cèdules d'habitabilitat.

Aquest servei del Consell Comarcal del Maresme dóna servei a una població potencial d'uns 250.000 habitants. Atén els veïns i veïnes de totes les poblacions de la comarca, exceptuant Mataró, Malgrat de Mar, El Masnou, Calella, Sant Pol i Tordera que disposen d'Oficina municipal. Està ubicada a les dependències del Consell Comarcal del Maresme (plaça Miquel Biada 1 de Mataró), però també presta servei d'itinerància. El personal tècnic es desplaça en dies concrets a Pineda de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Sant Vicenç de Montalt i Premià de Mar. El conveni signat amb aquests ajuntaments facilita que la ciutadania pugui realitzar els tràmits relacionats amb habitatge sense necessitat de desplaçar-se del municipi de residència. En les properes setmanes, els veïns i veïnes de Premià de Dalt també disposaran d'atenció en el seu municipi. S'està acabant de concretar el conveni amb l'ajuntament d'aquest municipi.

oficina d'habitatge al territori

Informació publicada el 23 de gener de 2019
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12