16.10.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaLa Comarca
Canvi de color polític a les alcaldies de 9 municipis del Maresme

alcaldies maresme

Comença el nou mandat municipal. Dissabte es van constituir els 30 ajuntaments del Maresme i es van escollir les alcaldesses i alcaldes. 20 repeteixen i 10 són nous en el càrrec. A més, el resultat electoral i/o els pactes postelectorals han fet canviar de color polític 9 municipis: Cabrils, Dosrius, Malgrat de Mar, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana, Sant Iscle de Vallalta i Argentona. En aquests 2 darrers municipis, que repeteixen alcalde, les candidatures per les quals es van presentar a les eleccions municipals estan adscrites a partits diferents que en el mandat anterior. Ara, Sant Iscle suma pels comuns i Argentona per ERC.

18 dels 30 municipis del Maresme tenen alcaldessa o alcalde d'ERC. Aquesta força política, que té 158 regidors/es en el conjunt del Maresme ha millorat resultats respecte al mandat anterior. Ha augmentat 40 regidors i ha passat de 14 a 18 alcaldies. Tot i haver perdut Dosrius, sumen els municipis de Cabrils, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Tiana i Argentona. En aquest darrer municipi la suma de forces que es presentava sota les sigles de "Unitat" sumen a nivell comarcal i provincial per ERC.

La segona formació amb més nombre d'alcaldies és Junts x Catalunya. En tenen 6, 2 menys que l'antiga CiU. Han perdut Cabrils i Sant Pol de Mar. En el conjunt dels municipis maresmencs han obtingut 94 regidores i regidors, 14 menys que CiU.

El PSC ha mantingut el nombre d'alcaldies (5), si bé amb canvis. Ha perdut Palafolls i ha guanyat Dosrius. En total tenen 88 representants municipals a la comarca, 21 més que a l'anterior legislatura.

En Comú Guanyem només té una alcaldia. Es tracta de Sant Iscle de Vallalta, on la candidatura independent Som-hi per Sant Iscle suma a nivell comarcal i provincial pels comuns. En el conjunt de la comarca han millorar resultats passant de 22 a 25 regidores i regidors.

S'estrenen en el càrrec d'alcalde o alcaldessa, Marc Almendro (Alella), Josep Sánchez (Arenys de Munt), Maite Viñals (Cabrils), Silvia Garrido (Dosrius), Joan Mercader (Malgrat de Mar), Francesc Alemany (Palafolls), Albert Pla (Sant Cebrià de Vallalta), Albert Zanca (Sant Pol de Mar), Marta Martorell (Tiana) i Carola Llauró (Vilassar de Dalt).

alcaldies del maresme

Informació publicada el 17 de juny de 2019
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
informació comarcal
Pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme
Pla estratègic Maresme 2015
banner acord mobilitat
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12