16.09.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaPromoció EconòmicaServei de l'Observatori de Desenvolupament Local
Reducció de l'atur a tots els sectors econòmics del Maresme

atur maresme

El mes de juny ens ha deixat una nova reducció de l'atur. En total, la llista de demandants d'ocupació ha baixat un 4,89% respecte al mes anterior i un 3,01% en comparació al mateix període de l'any passat. Com ja és habitual en aquesta època de l'any, les activitats vinculades amb productes de temporada són les que experimenten una reducció més destacada, però tots els sectors econòmics registren un descens en el nombre de persones desocupades. Amb l'actualització de les dades, la taxa d'atur maresmenca se situa en l'11,11%.

L'anàlisi fet per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostra que l'hostaleria, les actvitats administratives i serveis auxiliars i el comerç a l'engròs i detall són les activitats que més han contribuït a rebaixar les dades d'atur. El 56,37% de les 928 persones que han abandonat la situació d'atur s'ha concentrat en aquestes activitats. De fet, la fotografia general mostra que el 68,39% dels 22.736 maresmencs i maresmenques que cerquen feina es troba en activitats vinculades al sector serveis. 

Les dades del mes de juny indiquen que, percentualment, el sector més beneficiat ha estat l'agricultura. El volum de persones aturades en aquest sector econòmic és de 412, un 7,21% menys que el mes anteior. El sector serveis amb 15.550 aturats i aturades ha registrat un descens del 4,31%; el col·lectiu SOC (sense ocupació anterior), que aplega 1.593 persones, ha tingut un descens de l'atur del 3,92%. El descens a la construcció (1.991 persones) ha estat del 3,16% i  del 2,45% a la indústria (amb 3.190 persones sense feina).

En conjunt, l'atur al Maresme ha caigut un 3,92% i s'ha mantingut la tendència de comportament desigual entre gèneres. Així, mentre el col·lectiu masculí ha registrat un descens del 4,89%, la disminució entre les dones ha estat del 3,21%. Aquestes diferències fan que l'atur al Maresme estigui cada vegada més feminitzat. Les dades del mes de juny mostren que el 58% del total de persones que cerquen feina a la comarca són dones. En total, 13.200, davant dels 9.536 homes.

Només 5 poblacions: Alella, Caldes d'Estrac, Montgat, Sant Andreu de Llavaneres i Tiana han registrat lleugers increments en la xifra de persones aturades. Sant Cebrià de Vallalta no ha experimentat cap canvi i els 24 municipis restants han comptabilitzar reduccions.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d'Atur del mes de juny elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: 

Informació publicada el 3 de juliol de 2019
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme
polígons industrials Maresme
Guia per exportar
Eines per fer negocis
oferta de formació
garantia juvenil
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12