17.02.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaMedi AmbientEntorn urbŕ i medi naturalFederació d'ADF
La Federació d'ADF del Maresme edita una fitxa amb consells per evitar els incendis forestals


"No facis foc al bosc", amb aquest missatge la Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme ha editat una fitxa que al.lerta del perill d'incendis forestals a l'čpoca estiuenca i recorda que fins el 15 d'octubre queda prohibit fer foc en els terrenys forestals, siguin o no poblats d'espčcies arbňries, així com a la franja de 500 metres que els envolta.

per evitar els Incendis Forestals, cal:

  • 1) No encendre-hi cap mena de foc ni cremar-hi deixalles.
  • 2) No llençar mai les cigarretes enceses ni llumins sense apagar. Ni caminant, ni per la finestra del cotxe.
  • 3) No encendre focs artificials ni llançar coets en zones de perill; ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades de bosc.
  • 4) No cremar la brossa de les parcel·les de les urbanitzacions. En podeu fer compost o abocar-la als contenidors de la recollida d'escombraries.
  • 5) No deixar mai les escombraries ni deixalles en el bosc ja que, a més d'embrutar-lo, poden ser l'origen d'un incendi. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
  • 6) Si es va a menjar al bosc, cal que siguin entrepans o plats freds. En cas contrari, feu servir les ŕrees recreatives que tinguin barbacoes d'obra amb mataguspires.

En els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta, si es vol fer foc durant el període comprčs entre el 6 d'octubre i el 14 de març s'haurŕ de comunicar prčviament a les oficines del cos d'agents rurals, a l'ajuntament on es trobi situat el terreny forestal, al consell comarcal corresponent o a les delegacions territorials del Departament de Medi Ambient.

I recordeu...
EN CAS D'INCENDI, TRUQUEU AL 112

Informació publicada el 21 de juliol de 2003
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
EL TEMPS
NORMATIVA
REGLAMENT
Eficičncia energčtica
contaminació acústica
control ambiental
educació ambiental
el cicle de l'aigua
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12