15.02.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaServeis GeneralsComunicaciˇ
Consell Comarcal i ajuntament de Matarˇ pacten el marc de cooperaciˇ per a la integraciˇ de les escoles universitÓries: EUM i EUPMT

L'alcalde de Matarˇ, Joan Antoni Baron, el president del Consell Comarcal del Maresme, Pere Almera, la presidenta del Patronat de l'Escola UniversitÓria PolitŔcnica de Matarˇ (EUPMT), Pilar Gonzßlez AgÓpito, i el president de l'Escola UniversitÓria del Maresme (EUM), Antoni Soy, han signat un conveni que estableix les condicions i actuacions necessÓries per a la integraciˇ dels dos centres universitaris que funcionen a la ciutat dins el projecte de l'espai fÝsic del TecnoCampusMatarˇ.
Tant l'Ajuntament de Matarˇ, titular de l'EUPMT, centre adcsrit a la Universitat PolitŔcnica de Catalunya, com el Consell Comarcal del Maresme, titular de l'EUM, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, consideren necessari establir un model integrat d'estudis superiors a la comarca, amb ubicaciˇ a Matarˇ. Aquest model integrat s'instalĚlarÓ al futur espai fÝsic del TecnoCampusMatarˇ, al polÝgon del Rengle, que acollirÓ tambÚ la incubadora d'empreses, les activitats d'R+D+i, i empreses intensives en coneixement.

La integraciˇ de les dues escoles universitÓries comporta la incorporaciˇ del Consell Comarcal del Maresme, l'Escola UniversitÓria del Maresme i, si s'escau, de la Universitat Pompeu Fabra, com a nous membres del Patronat de la Fundaciˇ Tecnocampus. El conveni de cooperaciˇ estableix tambÚ la constituciˇ d'una comissiˇ tŔcnica formada per les dues universitats i representada pels gerents dels dos centres, la directora acadŔmica de l'EUM i el director de l'EUPMT. Abans de finalitzar el primer semestre de 2006, la comissiˇ haurÓ de presentar un pla d'actuaciˇ com˙ que estableixi les bases per a la integraciˇ de les escoles a l'espai del TecnoCampusMatarˇ.

└mbits prioritaris

El conveni descriu quins seran els Ómbits de primera intervenciˇ dins el procÚs de cooperaciˇ i en el calendari previst d'integraciˇ de les dues escoles universitÓries, que seran l'objectiu prioritari de la comissiˇ tŔcnica. Aquests Ómbits sˇn:

Model estratŔgic: Definiciˇ del model estratŔgic del futur centre universitari integrat a TecnoCampusMatarˇ i del seu posicionament dins el marc del nou espai europeu d'educaciˇ superior.

Pla de mÓrketing: Elaboraciˇ d'un pla de mÓrketing conjunt.

Model docent: Estudi d'un model docent complementari, allÓ on sigui possible, d'acord amb les respectives Órees de coneixement i especialitzaciˇ.
 
Formaciˇ contÝnua: Valoraciˇ i proposta d'una oferta conjunta de formaciˇ contÝnua.

Recerca: AnÓlisi i proposta d'activitats d'R+D+i dels dos centres.
 
Internacionalitzaciˇ: Integraciˇ de les estratŔgies d'internacionalitzaciˇ vinculades als requeriments de l'espai europeu d'educaciˇ superior o altres iniciatives.

Relacions amb empreses: Valoraciˇ i proposta d'un model conjunt de relaciˇ amb el teixit empresarial.

Serveis complementaris: Valoraciˇ i proposta d'una oferta conjunta de serveis complementaris a la formaciˇ reglada, com les llengŘes estrangeres, les prÓctiques i la borsa de treball.

Gestiˇ econ˛mica i organitzaciˇ: AnÓlisi i planificaciˇ concertada de la gestiˇ econ˛mica i organitzativa de les dues escoles per tal de millorar la seva eficiŔncia a partir de les sinŔrgies que es poden generar, primer de la colĚlaboraciˇ i desprŔs de la integraciˇ.

Cultura corporativa: Presentaciˇ de propostes que afavoreixin la creaciˇ d'una cultura corporativa compartida de les dues comunitats (alumnes, professors i PAS) universitÓries.

Informaciˇ publicada el 4 d'abril de 2006
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Matarˇ - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12