18.12.2018Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaMedi Ambient
El CCM elaborarŕ el mapa acústic dels municipis de Sant Vicenç de Montalt i de Sant Cebriŕ de Vallalta

Els municipis de Sant Vicenç de Montalt i de Sant Cebriŕ de Vallalta han encarregat al Consell Comarcal del Maresme l'elaboració del mapa acústic del seu municipi. Aquests mapes són un instrument de cabal importŕncia perquč, a partir d'una prospecció del territori, detecten els problemes i fan les propostes adients de millora. A més, la legislació vigent obliga a tots els ajuntaments a tenir aprovats els seus mapes de capacitat acústica.


En els propers 2 mesos, els tčcnics del servei de control ambiental del Consell Comarcal del Maresme mesuraran el nivell de sorolls i de vibracions que es produeixen en diferents zones dels municipis de Sant Vicenç de Montalt i de Sant Cebriŕ de Vallalta. Les dades obtingudes permetran cončixer el grau de contaminació acústica i identificar els focus emissors.  Aquesta informació serŕ bŕsica per tal que els ajuntaments aprovin les seves ordenances municipals en aquesta matčria.

El Servei de Control Ambiental del Consell Comarcal del Maresme ja ha realitzat els mapes de capacitat acústica de Premiŕ de Dalt i d'Alella. Aquest servei comarcal va entrar en funcionament a mitjans de 2005 amb l'objectiu de col·laborar amb els ajuntaments de la comarca en la millora de la qualitat mediambiental i en el compliment de la legislació que determina que els ajuntaments, o els consells comarcals prčvia delegació municipal, han d'aprovar ordenances reguladores de contaminació per sorolls i vibracions.

Aquest servei és molt flexible per facilitar que cada ajuntament el pugui utilitzar en funció de les seves necessitats. Així, els ajuntaments que no hi hagin delegat plenament les competčncies, també poden demanar la intervenció dels tčcnics de control ambiental del CCM per a realitzar inspeccions i controls puntuals d'aquells elements que provoquen molčsties al veďnat, per exemple aires condicionats, conflictes amb establiments recreatius,..etc.

Informació publicada el 20 de setembre de 2006
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
EL TEMPS
NORMATIVA
REGLAMENT
Eficičncia energčtica
contaminació acústica
control ambiental
educació ambiental
el cicle de l'aigua
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12