18.11.2018Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaMedi AmbientCentre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia del MaresmeCampanyes
Èxit del Xipa'l i Censa'l a Sant Cebrià de Vallalta
La policia local aconsegueix que es xipin i es censin 140 gossos al municipi

gossos caad

La policia local de Sant Cebrià de Vallalta s'ha implicat directament en la campanya Xipa'l i Censa'l que, impulsada per l'ajuntament i pel Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia del Maresme,  s'ha dut a terme en aquest municipi. El resultat ha estat més que satisfactori. S'ha aconseguit regularitzar la situació de 140 gossos xipant-los i inscrivint-los al cens municipal.
La llei estableix, entre d'altres qüestions,  que els gossos i els gats han d'estar xipats i censats en el municipi de residència i que, a més, sempre han de portar una placa identificativa on consti el nom i el telèfon del propietari. Són mesures preventives d'accions incíviques que poden acabar amb el maltractament o l'abandonament de l'animal. Unes pràctiques que, malauradament, són força habituals amb el cost social i econòmic que representen per a la societat.

Per anar sensibilitzant els propietaris de mascotes dels seus deures i obligacions, el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia del Maresme, que dóna servei a 18 municipis de la comarca, va impulsar a finals de 2007 la campanya Xipa'l i Censa'l que ja s'ha dut a terme a 4 localitats de la comarca. Sant Cebrià de Vallalta ha estat un d'aquests municipis on, sota la supervisió directa de la policia local, s'ha realitzat el control de 215 gossos visitant casa per casa. D'aquests, 75 ja complien la normativa: estaven corresponentment censats i portaven el xip identificador. La resta, 140, han estat xipats i censats gràcies a la campanya.

Dels 140 animals de Sant Cebrià de Vallalta que han estat identificats, 45 van fer servir els veterinaris que col·laboraven amb el Xipa'l i Censa'l i 95 han estat xipats per veterinaris externs.

Durant el 2007, 45 gossos i 9 gats van arribar al CAAD Maresme procedents de Sant Cebrià de Vallalta. Uns van ser abandonats i altres s'havien perdut. Finalment, 18 d'aquests gossos van poder ser trobats i recuperats pels seus propietaris. L'ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta confia que a partir d'aquesta campanya d'identificació de mascotes es reduexin substancialment els abandonaments de mascotes en el seu terme municipal i ja ha anunciat la seva voluntat al CAAD Maresme de continuar realitzant campanyes de sensibilització sobre la tinença responsable d'animals domèstics similars.

  • Podeu veure els animals que hi ha acollits al CAAD Maresme a l'espera de ser adoptats, clicant aquí
Informació publicada el 5 de maig de 2008
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Banner terapia gossos amb por
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12