23.11.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Pèsol de Llavaneres
  • pesols de llavaneres

  • mapa producció pèsol

  • El pèsol de Llavaneres, també conegut com a Pèsol Garrofal (varietat autòctona), és un llegum saborós característic per la seva gran dolçor. La llavor que es fa servir la produeixen els mateixos pagesos de la vil. Es sembra cap al mes d'octubre i pels voltants del mes de març comença la collita que s'allarga durant un o dos mesos.

    El pèsol va començar sent símbol d'identitat principalment de Sant Andreu de Llavaneres, però ara ja ho és de tota la comarca. De fet, el seu gust i la seva qualitat fan que sigui conegut arreu com a "la perla verda del Maresme"

  • Temporada: 
    febrer - maig
  • On trobar-lo: 

    Els pèsols de Llavaneres es poden trobar en diverses botigues de la comarca. A més, durant el mes d'abril es pot assaborir i degustar en diferents restaurant el plat cuitat típic anomenat "pèsols ofegats a l'estil de Llavaneres"

  • Fires i festes:
    Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme
  • Categoria: 
    Productes de l'horta
Informació publicada l'1 de setembre de 2011
NOVEMBRE 2017Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Mes anteriorDESEMBRE 2017
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
Webs d'interès
logo Diba
gasgtroteca.cat
costa de barcelona maresme
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12