23.11.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Entrant a base de bolets amb fruita i verdura al forn
  • L'entrant que us proposem, vegetal i lleuger, podeu convertir-lo en un plat únic i més complert, afegint-hi mitja botifarra crua i oberta per comensal tan bon punt entra la safata al forn. En retirar-la, hi trenquem un ou per comensal i ho posem a gratinar durant 30 segons. L'escalfor de la safata per sota i del gratinador per sobre us courà l'ou a punt.

    Aquest plat el podeu harmonitzar amb Marfin Escumós de qualitat blanc de negre brut 2009, celler Alella Vinícola (DO Alella)

  • Ingredients

    Per a 4 persones:
    8 alls tendres, molt fins
    16 tomàquets cherry
    16 cebetes de platillo
    600 g. de bolets frescos variats, salvetges o de cultiu
    2 plàtans
    2 peres
    1 carbassa petita (o una tallada de 400g)
    50 g de panses petites, de les blanques, sense pinyol
    2 cullerades soperes d'oli d'oliva extra verge
    sal i pebre

  • Elaboració

    En un bol ample, a la mida del volum dels ingredients que ens disposem a cuinar, hi anem posant: els alls tendres nets i tallats a bastonets d'uns 3 cm, els tomàquets cherry nets i tallats pel mig, les cebetes de platillo pelades i tallades a quarts, els bolets nets i a talls regulars, amb la idea d'equilibrar la mida del tall, la carbassa, sense la pell i tallada a bastons gruixuts d'1 cm de gruix i 3 de llargada, la pera també a bastons, com la carbassa i les panses senceres.

    Amb tots els ingredients a dins del bol, hi afegim les dues cullerades d'oli, i la sal i el pebre amb moderació. Ho barregem per tal d'amanir-ho molt bé i ho aboquem en una safata de forn, folrada amb paper sulfuritzat per no perdre cap suc de la cocció enganzant a la solera de la safata.

    Ho entrem al forn ben calent, a 200º, durant 5 minuts

    Retirem la safata del forn i hi afegim el plàtan també tallat a bastons. Ho remenem tot amb compte i delicadesa, i ho tornem a entrar al forn durant 8 minuts més. El plat ja és llest per servir del forn a la taula.

    Presentació:
    Tan senzill de repartir com de cuinar. És interessant presentar la plàtera de cocció a la taula, ja que conté formes i colrs amb la bellesa pròpia dels aliments.

  • Restaurant

    Restaurant Sant Pau,
    SANT POL DE MAR
    3* Michelin

  • Autor/a
    Carme Ruscalleda
  • Productes
    Bolets i cargols
Informació publicada el 14 de novembre de 2011
NOVEMBRE 2017Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Mes anteriorDESEMBRE 2017
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
Webs d'interès
logo Diba
gasgtroteca.cat
costa de barcelona maresme
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12