18.01.2018Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Bacallà amb cloïsses i fesols del ganxet gratinat amb allioli de mel
  • Aquest plat el podeu harmonitzar amb Marqués de Alella Allier 2008, celler Marqués de Alella
  • Ingredients

    Per a 4 persones:
    4 lloms de bacallà
    5 grans d'all
    400 g de cloïsses
    500 g de fesols del ganxet bullits
    1 ceba
    1 cullerada de farina
    1/2 litre de fumet de peix

    Per a l'allioli de mel:
    1 ou
    2 grans d'all
    Unes gotes de llimona
    1/2 litre d'oli de girasol
    1 cullerada de mel

  • Elaboració

    Per a l'allioli:
    Muntem l'allioli de manera tradicional amb el túrmix afegint-hi al final la cullerada del mel. Reservem

    Per al bacallà:
    Posem a escalfar una cassola que puguem poar després al forn. Hi afegim una mica d'oli i hi afegim els alls tallats a làmines, abans que comencin a agafar color, hi afegim la ceba tallada petita, la sofregim sense que agafi color, tirem la cullerada de farina, ho remenem i hi afegim el fumet.

    Mentre arrenca el bull, posem a fregir els lloms de bacallà per tots dos costats i ho posem a la cassola afegint-hi també les mongetes del ganxet.

    Passats uns 5 minuts fent xup-xup posem les cloïsses i posem l'allioli de mel per sobre el bacallà, ho introduïm tot al forn, preescalfat a 200 graus, i esperem a que l'allioli estigui gratinat. I ho servim!

  • Restaurant

    Can Casellas
    TORDERA

  • Productes
    Llegums
Informació publicada el 14 de novembre de 2011
GENER 2018
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
FEBRER 2018
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
Webs d'interès
logo Diba
gasgtroteca.cat
costa de barcelona maresme
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12