23.10.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Coca mar i horta
  • Aquest plat, gentilesa del restaurant Sant Pau 3* Michelin de Sant Pol de Mar, harmonitza amb el vi DO Alella: Vi Negre Jove Merlot 2011 del Celler Can Roda. Merlot de la vessant interior de la DO que combina notes de fruita vermella, fruits del bosc sobre un fons especiat i balsàmic que en aquest plat  complex i diferent, i amb moltes sensacions i sabors, apropa al consumidor a una visió dels grans contrasts de la comarca del Maresme.
  • Ingredients
    • Maduixes de mida mitjana i regular, madures i fermes
    • Una mica de sal
    • Una mica de sucre
    • Una mica d'oli d'oliva
    • Anxoves

    La galeta de la base de la coca:
    250 g de farina de blat

    125 g de sucre

    125 g de mantega

    25 g de llet

    25 g d'ametlla granet

    5 g de sal

    1 g de pebre blanc en pols

    1 rovell d'ou (per pintar-les)

    La salsa d'herbes:

    100 g de fulles de julivert fresc

    1 g de fulles de marduix fresc

    2 g de fulla de menta fresca

    4 g d'all

    50 g de llesca de pa torrat

    100 g d'avellanes torrades i pelades

    50 g de nous

    4 rovells d'ou cuit

    300 ml d'oli verge extra

    40 g de vinagre de Jerez

    sal i pebre

     

     

  • Elaboració

    La galeta:

    1. Barregeu els ingredients de forma homògènia. Formeu una bola, emboliqueu-la amb paper film de cuina i deixeu_la reposar a la nevera dues hores.
    2. Estireu la massa amb un corró fins a un gruix de 3 mm. Talleu a rectangles de 2,5 x 7 cm. Pinteu-los amb el rovell d'ou rebaixat amb una mica d'aigua.
    3. Poseu al forn a 160º durant 15 minuts
    4. Deixeu refredar i reserveu en una caixa hermètica

    La salsa d'herbes:

    1. La nit anterior deixeu macerar el pa, les avellanes, les nous, els rovells, l'oli i el vinagre.
    2. L'endemà, afegiu les herbes fresques i tritureu a la Thermomix. Afineu la sal i pebre i reserveu.

    Les maduixes fornejades:

    1. Renteu les maduixes senceres amb les cues
    2. Retireu les cues i telleu-les en canal en "dues mirades". Col·loqueu-les sobre una safata plana i silpat, amb la part vermella en contacte amb la safata.
    3. Amaniu molt lleugerament amb sal, sucre i oli extra verge. Fornegeu a 100º durant una hora
    4. Reserveu en fred, dins d'una caixa adequada. Les maduixes hauran agafat aspecte de pètals semi-tous. Reserveu-los dins la caixa, formant pisos de maduixes amanides amb una mica més d'oli.

    Les anxoves en salaó:

    Teniu dues opcions:

    OPCIÓ 1: Anxoves de gran qualitat en salaó per netejar i dessalar al punt.

    Retireu les espines i bigotis fins, talleu a "rombos" de 3 cm i manteniu en oli d'oliva extra verge.

    OPCIÓ 2: Filets d'anxova de gran qualitat en oli d'oliva

    Retireu els bigotis dels filets, talleu-los a "rombos" de 3 cm i menteniu en oli d'oliva verge.

    Finalització i presentació:

    El muntatge de la tapa requereix de 5 passos:

    1. La galeta molt cruixent (recent treta de la caixa)
    2. Amb el biberó, esteneu-hi a sobre 3 cordons de salsa d'herbes
    3. Col·loqueu a sobre 3 "pètals" de maduixa
    4. Sobre cada maduixa col·loqueu 3 "rombos" d'anxova"
    5. Remateu amb una fulla de mini-rúcola + 3 fulletes de cerfull
  • Restaurant

    Restaurant Sant Pau 3* Michelin
    SANT POL DE MAR

  • Productes
    Altres receptes | Amanides i plats freds
Informació publicada el 10 d'abril de 2012
OCTUBRE 2017Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Mes anteriorNOVEMBRE 2017
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
Webs d'interès
logo Diba
gasgtroteca.cat
costa de barcelona maresme
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12