22.11.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Pèsols ofegats amb botifarra negra i alls tendres
  • Aquest plat que ens proposa el restaurant Botavara de Vilassar de Mar harmonitza amb el vi DO Alella: 93 Ceps 2010 del celler Serralada de Marina - Altrabanda, per les seves aromes i persistència en boca
  • pèsols ofegats amb botifarra negra

  • Ingredients

    Per a 4 persones:
    1 kg de pèsols sense desgranar
    1 botifarra negra
    1/2 tall de cansalada viada
    1/2 manat d'alls tendres
    1/2 manat de cebes tendres
    1 fulla de llorer
    1 branca de farigola
    0li d'oliva
    Sal i pebre negre

  • Elaboració

    Desgraneu i esbandiu els pèsols. Talleu a trossos ben menuts els alls i la ceba, i a trossos més grossos la botifarra i la cansalada.

    Daureu la cansalada dins l'olla, afegiu-hi els alls tendres, la ceba i seguidament els pèsols amb no més de mig dit d'aigua, que, si no, us quedarien aigualits. Afegiu-hi la farigona, el llorer, la botifarra negra i un raig d'oli al damunt. Poseu-hi sal i coeu-ho a foc lent, ben tapat, i sense remenar. Quan es comença a sentir l'olor, es miren i es remenen (movent l'olla, amb prou feines toqueu els pèsols, que no es trenquin), fins que quedin tous. Rectifiqueu de sal i pebre si cal.

    Aquests pèsols es diuen "ofegats" perquè estan tapats i suen l'aigua que porten. Es couen en l'aigua que ells mateixos deixen anar.

  • Restaurant
    Botavara de Vilassar de Mar
  • Productes
    Llegums
Informació publicada el 23 d'abril de 2012
NOVEMBRE 2017Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Mes anteriorDESEMBRE 2017
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
Webs d'interès
logo Diba
gasgtroteca.cat
costa de barcelona maresme
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12