21.11.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Estofat de fesol del ganxet amb cloïsses
  • L'enòleg Jordi Pujolràs proposa harmonitzar aquest plat amb el vi de la DO Alella Bouquet d'A Blanc+2011 del celler Bouquet d'Alella. Aquest vi està elaborat amb pansa blanca i garnatxa, fermentació en fusta i posterior criança sobre mares fines que li donen la cremositat que acompanyarà la de les mongetes. Els gustos cítrics faran ressaltar els de les cloïsses.
  • Ingredients

    600 g de fesol del ganxet bullits
    24 cloïsses
    fumet de peix sofregit de ceba i tomàquet
    pa fregit
    ametlles
    avellanes
    all
    sal i oli

  • Elaboració

    Comenceu fent un sofregit de ceba a foc baix, durant mitja hora.
    Afegiu-hi el tomàquet, remeneu-ho bé, saleu-ho i deixeu que es sofregeixi bé.
    Tireu-hi el fumet i deixeu que bulli durant 10 minuts.
    Passeu-ho pel colador xinès per tenir una salsa ben fina i torneu-la a incorporar a la cassola.
    Aboqueu-hi els fesols del ganxet bullits i espereu 5 o 10 minuts.
    Fer la picada amb ametlles, avellanes, l'all, el pa fregit i una mica del fumet perquè us quedi ben desfeta.
    Tireu-la a la cassola i després afegiu-hi les cloïsses ben netes.
    Deixeu-ho coure durant 5 minuts i ja tindreu el plat acabat.

  • Restaurant
    Aquesta recepta ha estat facilitada pel restaurant Gaudim de Mataró
  • Productes
    Llegums
Informació publicada el 5 de desembre de 2012
NOVEMBRE 2017Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Mes anteriorDESEMBRE 2017
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
Webs d'interès
logo Diba
gasgtroteca.cat
costa de barcelona maresme
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12