15.12.2018Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Estofat de fesol del ganxet amb cloïsses
  • L'enòleg Jordi Pujolràs proposa harmonitzar aquest plat amb el vi de la DO Alella Bouquet d'A Blanc+2011 del celler Bouquet d'Alella. Aquest vi està elaborat amb pansa blanca i garnatxa, fermentació en fusta i posterior criança sobre mares fines que li donen la cremositat que acompanyarà la de les mongetes. Els gustos cítrics faran ressaltar els de les cloïsses.
  • Ingredients

    600 g de fesol del ganxet bullits
    24 cloïsses
    fumet de peix sofregit de ceba i tomàquet
    pa fregit
    ametlles
    avellanes
    all
    sal i oli

  • Elaboració

    Comenceu fent un sofregit de ceba a foc baix, durant mitja hora.
    Afegiu-hi el tomàquet, remeneu-ho bé, saleu-ho i deixeu que es sofregeixi bé.
    Tireu-hi el fumet i deixeu que bulli durant 10 minuts.
    Passeu-ho pel colador xinès per tenir una salsa ben fina i torneu-la a incorporar a la cassola.
    Aboqueu-hi els fesols del ganxet bullits i espereu 5 o 10 minuts.
    Fer la picada amb ametlles, avellanes, l'all, el pa fregit i una mica del fumet perquè us quedi ben desfeta.
    Tireu-la a la cassola i després afegiu-hi les cloïsses ben netes.
    Deixeu-ho coure durant 5 minuts i ja tindreu el plat acabat.

  • Restaurant
    Aquesta recepta ha estat facilitada pel restaurant Gaudim de Mataró
  • Productes
    Llegums
Informació publicada el 5 de desembre de 2012
DESEMBRE 2018Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Mes anteriorGENER 2019
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
Webs d'interès
XPDT_DIBA
costa de barcelona maresme
gasgtroteca.cat
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12