23.11.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Oferta formativa per empreses certificades QAI10Segell QAI10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Us presentem les accions formatives que dins del projecte de Segell QAI10 oferim a les empreses que han obtingut la certificació del nivell òptim de qualitat.

 

Podeu optar per a que us organitzem un curs a mida a les vostres necessitats o optar a les places reservades dels cursos existents pel vostre personal, en qualsevol dels dos casos obtindreu un pressupost ajustat.

 

Els àmbits professionals són Salut Alimentària i Atenció sociosanitària.

 

Si esteu interessats en qualsevol d'aquestes accions formatives o si voleu fer-nos arribar propostes adaptades a les vostres necessitats contacteu amb nosaltres a través del telèfon  93 741 11 75 o: qai10@ccmaresme.cat

 

Per consultar altra formació que ofereix el Consell Comarcal del Maresme:

 

Banner: oferta de formació del Consell Comarcal del Maresme

 

 

 

 

 

 A) SALUT ALIMENTÀRIA

 A1. FORMACIÓ BÀSIC PER A MANIPULADORS D’ALIMENT

Adaptació dels continguts a cada sector de treball: Pastisseries, fleques, xocolateries, restaurants, hotels, cuines centrals, cuines de llars d’infants, escoles i residències, mercats, distribuïdors, indústries càrniques.

 

Programa

  • Malalties transmissibles per via alimentària.
  • Els aliments i la seva manipulació.
  • Instal·lacions, maquinària i utensilis.
  • Neteja, desinfecció, desinsectació i desratització.
  • Personal; higiene, hàbits i salut.
  • Sistema d’anàlisi de perills i punts crítics de control.
  • Bones pràctiques de la restauració col·lectiva.

 

Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.

 

Horari: Matins o tardes.

 

 A2. FORMACIÓ AVANÇADA PER A MANIPULADORS D’ALIMENTS

Adaptació dels continguts a cada sector de treball: Pastisseries, fleques, xocolateries, restaurants, hotels, cuines centrals, cuines de llars d’infants, escoles i residències, mercats, distribuïdors, indústries càrniques.

 

Programa

  • Introducció al concepte dels autocontrols.
  • Definició del Sistema d’APPCC. Els 8 plans dels prerequisits.
  • Pla de formació bàsic:
  • Pla de neteja i desinfecció
  • Pla de desinsectació i desratització
  • Pla de manteniment preventiu
  • Pla de control de l’aigua potable
  • Pla de control de proveïdors
  • Pla de Bones Pràctiques de Manipulació: recepció, emmagatzematge, diferents etapes del procés productiu, transport i distribució (si s’escau).
  • Pla de control de la traçabilitat.
  • Com treballar el Pla d’APPCC. Elaboració d’un diagrama de flux.

 

Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.

 

Horari: Matins o tardes.

 

A3. PLA DE NETEJA I DESINFECCIÓ (Pla de ND)

Programa

  • Introducció
  • Objectius i normativa de referència
  • Concepte de neteja i tipus de detergents
  • Concepte de desinfecció i tipus de desinfectants
  • Utilització dels productes: evitar els perills químics
  • Els diferents processos de neteja i desinfecció
  • El Pla de Neteja i Desinfecció
  • Els registres de seguiment
  • Comprovació i verificació del Pla ND

 

Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.

 

Horari: Matins o tardes.

 

 A4. CONTROL DE LES TEMPERATURES DELS ALIMENTS

Programa

  • Introducció
  • Recepció de mercaderies
  • Conservació en refrigeració i congelació
  • Cocció i rescalfament
  • Refredament
  • Manteniment de temperatures (transport i servei)
  • La temperatura de l’aigua en el rentavaixelles

Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.

 

Horari: Matins o tardes.

 

 A5. LA CONSERVACIÓ DELS ALIMENTS

Programa

  • Introducció a la conservació dels aliments.
  • Mètodes químics sense modificació organolèptiques: ús d’additius (conservants, antioxidants, reguladors del pH) i amb modificació organolèptiques: escabetx, salaó, etc,
  • Mètodes físics: acció de la temperatura (tractaments tèrmics i aplicació del fred), dessecació, radiacions ionitzants i no ionizants,
  • Mètodes biològics: fermentacions, bacteriocines.
  • Noves metodologies: envasat en atmosfera modificada, polses elèctrics, altes pressions.
  • Recursos necessaris: material, maquinària, sistemes d’etiquetatge.
  • Avaluació de la vida útil dels productes.

Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.

 

Horari: Matins o tardes.

 

 

 B) ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA

 B1. ATENCIÓ DOMICILIÀRIA (SAD)

La salut i el benestar emocional constitueixen un pilar fonamental dins de l’entorn del SAD, -tant pels treballadors com pels usuaris i familiars-, quedant de manifest així, la necessitat d’incorporar estratègies de prevenció i intervenció per ajudar a afrontar les dificultats típiques de la seva tasca i del seu desenvolupament.

 

Per això, oferim cursos i tallers amb l’objectiu d’oferir un espai de comunicació on es puguin abordar les dificultats, inquietuds i reptes que comporta la tasca de ser “cuidador” al nostre món actual, i on es faciliti l’obertura a l’expressió i a la “descongestió” emocional.

 

Objectiu:

  • Aprendre a reconèixer les pròpies necessitats, els límits saludables, i començar a gestionar-los de manera positiva.
  • Ser conscients de com aquests canvis comportaran una millora del benestar en la relació que amb un mateix/a i amb el meu entorn.
  • Oferir orientacions concretes i eficaces, idees, recursos, estratègies d’autogestió i solucions per afrontar millor determinades situacions estressants i/o conflictives de la tasca cuidadora en l’actualitat.

 

Metodologia: A través de dinàmiques específiques dissenyades per a oferir un aprenentatge basat en la pròpia experiència i en la vivència del grup, activant la capacitat d’autoconeixement i autodescobriment, fomentant i estimulant la capacitat expressiva de sentiments i emocions, guiant-los per a la seva canalització i integració.

 

Públic: Professionals que es trobin treballant en l’àmbit de l’atenció domiciliària.

 

B2. FORMACIONS ESPECÍFIQUES PER A

TREBALLADORS/ES FAMILIARS

 

Hores i mòduls proposats:

  • Primers auxilis psicològics i acompanyament en la pèrdua ( 8 hores).
  • Abordatge de situacions límit i trastorns de la conducta en demències (8 hores).
  • Mobilitat, canvis posturals i higiene postural.(8 hores)
  • Programació neurolingüística (PNL) (8 hores).
  • Malaltia i alimentació (4 hores).
  • Atenció psicològica i habilitats socials del treballador familiar (10 hores).
  • Primers auxilis, el malalt crònic i les pautes de medicació (10 hores).
  • Recursos i productes de suport en l’atenció domiciliaria (4 hores)

Objectiu: Dotar als treballadors familiars d’eines per poder fer front a les tasques i complica cions més habituals del seu dia a dia.

Públic: Professionals que es trobin treballant en l’àmbit de l’atenció domiciliària.

Horari: Adaptat a les necessitats de cada empresa o bé opció de places reservades en els cursos existents.

 

 
banner col·laboradors
puiblicitat1x1
publicitat 2x2
publi3x3
banner contacte
preus
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12