| Us presentem les accions formatives que dins del projecte de Segell QAI10 oferim a les empreses que han obtingut la certificació del nivell òptim de qualitat. Podeu optar per a que us organitzem un curs a mida a les vostres necessitats o optar a les places reservades dels cursos existents pel vostre personal, en qualsevol dels dos casos obtindreu un pressupost ajustat. Els àmbits professionals són Salut Alimentària i Atenció sociosanitària. Si esteu interessats en qualsevol d'aquestes accions formatives o si voleu fer-nos arribar propostes adaptades a les vostres necessitats contacteu amb nosaltres a través del telèfon 93 741 11 75 o: qai10@ccmaresme.cat Per consultar altra formació que ofereix el Consell Comarcal del Maresme: 
| | | A) SALUT ALIMENTÀRIA | A1. FORMACIÓ BÀSIC PER A MANIPULADORS D’ALIMENT | Adaptació dels continguts a cada sector de treball: Pastisseries, fleques, xocolateries, restaurants, hotels, cuines centrals, cuines de llars d’infants, escoles i residències, mercats, distribuïdors, indústries càrniques. Programa Malalties transmissibles per via alimentària. Els aliments i la seva manipulació. Instal·lacions, maquinària i utensilis. Neteja, desinfecció, desinsectació i desratització. Personal; higiene, hàbits i salut. Sistema d’anàlisi de perills i punts crítics de control. Bones pràctiques de la restauració col·lectiva.
Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions. Horari: Matins o tardes. | A2. FORMACIÓ AVANÇADA PER A MANIPULADORS D’ALIMENTS | Adaptació dels continguts a cada sector de treball: Pastisseries, fleques, xocolateries, restaurants, hotels, cuines centrals, cuines de llars d’infants, escoles i residències, mercats, distribuïdors, indústries càrniques. Programa Introducció al concepte dels autocontrols. Definició del Sistema d’APPCC. Els 8 plans dels prerequisits. Pla de formació bàsic: Pla de neteja i desinfecció Pla de desinsectació i desratització Pla de manteniment preventiu Pla de control de l’aigua potable Pla de control de proveïdors Pla de Bones Pràctiques de Manipulació: recepció, emmagatzematge, diferents etapes del procés productiu, transport i distribució (si s’escau). Pla de control de la traçabilitat. Com treballar el Pla d’APPCC. Elaboració d’un diagrama de flux.
Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions. Horari: Matins o tardes. | A3. PLA DE NETEJA I DESINFECCIÓ (Pla de ND) | Programa Introducció Objectius i normativa de referència Concepte de neteja i tipus de detergents Concepte de desinfecció i tipus de desinfectants Utilització dels productes: evitar els perills químics Els diferents processos de neteja i desinfecció El Pla de Neteja i Desinfecció Els registres de seguiment Comprovació i verificació del Pla ND
Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions. Horari: Matins o tardes. | A4. CONTROL DE LES TEMPERATURES DELS ALIMENTS | Programa Introducció Recepció de mercaderies Conservació en refrigeració i congelació Cocció i rescalfament Refredament Manteniment de temperatures (transport i servei) La temperatura de l’aigua en el rentavaixelles
Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions. Horari: Matins o tardes. | A5. LA CONSERVACIÓ DELS ALIMENTS | Programa Introducció a la conservació dels aliments. Mètodes químics sense modificació organolèptiques: ús d’additius (conservants, antioxidants, reguladors del pH) i amb modificació organolèptiques: escabetx, salaó, etc, Mètodes físics: acció de la temperatura (tractaments tèrmics i aplicació del fred), dessecació, radiacions ionitzants i no ionizants, Mètodes biològics: fermentacions, bacteriocines. Noves metodologies: envasat en atmosfera modificada, polses elèctrics, altes pressions. Recursos necessaris: material, maquinària, sistemes d’etiquetatge. Avaluació de la vida útil dels productes.
Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions. Horari: Matins o tardes. | | B) ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA | B1. ATENCIÓ DOMICILIÀRIA (SAD) | La salut i el benestar emocional constitueixen un pilar fonamental dins de l’entorn del SAD, -tant pels treballadors com pels usuaris i familiars-, quedant de manifest així, la necessitat d’incorporar estratègies de prevenció i intervenció per ajudar a afrontar les dificultats típiques de la seva tasca i del seu desenvolupament. Per això, oferim cursos i tallers amb l’objectiu d’oferir un espai de comunicació on es puguin abordar les dificultats, inquietuds i reptes que comporta la tasca de ser “cuidador” al nostre món actual, i on es faciliti l’obertura a l’expressió i a la “descongestió” emocional. Objectiu: Aprendre a reconèixer les pròpies necessitats, els límits saludables, i començar a gestionar-los de manera positiva. Ser conscients de com aquests canvis comportaran una millora del benestar en la relació que amb un mateix/a i amb el meu entorn. Oferir orientacions concretes i eficaces, idees, recursos, estratègies d’autogestió i solucions per afrontar millor determinades situacions estressants i/o conflictives de la tasca cuidadora en l’actualitat.
Metodologia: A través de dinàmiques específiques dissenyades per a oferir un aprenentatge basat en la pròpia experiència i en la vivència del grup, activant la capacitat d’autoconeixement i autodescobriment, fomentant i estimulant la capacitat expressiva de sentiments i emocions, guiant-los per a la seva canalització i integració. Públic: Professionals que es trobin treballant en l’àmbit de l’atenció domiciliària. | B2. FORMACIONS ESPECÍFIQUES PER A TREBALLADORS/ES FAMILIARS | Hores i mòduls proposats: Primers auxilis psicològics i acompanyament en la pèrdua ( 8 hores). Abordatge de situacions límit i trastorns de la conducta en demències (8 hores). Mobilitat, canvis posturals i higiene postural.(8 hores) Programació neurolingüística (PNL) (8 hores). Malaltia i alimentació (4 hores). Atenció psicològica i habilitats socials del treballador familiar (10 hores). Primers auxilis, el malalt crònic i les pautes de medicació (10 hores). Recursos i productes de suport en l’atenció domiciliaria (4 hores)
Objectiu: Dotar als treballadors familiars d’eines per poder fer front a les tasques i complica cions més habituals del seu dia a dia. Públic: Professionals que es trobin treballant en l’àmbit de l’atenció domiciliària. Horari: Adaptat a les necessitats de cada empresa o bé opció de places reservades en els cursos existents. |
| |