Correu Facebook Twitter Instagram Youtube Issuu
MOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESMEMOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESME

REPTES - Joves del Maresme ens els règims de mobilitat

VIVÈNCIES DE MOBILITAT

Adrià
Pràctiques
Àlex
Turisme
Eva
Voluntariat
Jordi
Treball
Júlia
Voluntariat
Júlia
Camp de treball
Laura
Voluntariat
Mohamed
Au-pair
Jordi
Treball en una empresa d´impressions 3D a Holanda
Potser si que hagués obert aquest estudi de disseny, però les coses que hi faré segur que seran de manera diferent pel fet d'haver viscut a Holanda

Abans de marxar cal tramitar la targeta sanitària europea i s'aconsella consultar les experiències d'altres persones en webs o en blogs de viatgers/es. Específicament per a la recerca de feina  trobareu informació sobre ocupació al Portal Eures de la mobilitat professional.

En els primers mesos al país que s'ha escollit com destí, cal ajustar les expectatives sobre el treball que es cerca i les pròpies competències a la realitat d'un mercat laboral en principi desconegut. Posteriorment i un cop ja en actiu, també caldrà adaptar-se a la cultura organitzativa del nou entorn laboral

Anteriors
Vaig decidir marxar a treballar a l´estranger
Aquesta feina no m´agradava gaire i vaig decidir marxar a treballar a l´estranger. Pensava que em donaria una major seguretat personal anar a un altre lloc i que les coses t´acabin anant bé. És el què ha passat.
Vaig estudiar enginyeria tècnica en disseny industrial i vaig començar a treballar de “matxaca” d´enginyer fent plànols en una empresa.
Jo sóc dissenyador i vaig triar aquest país perquè era clarament una oportunitat per fer el tipus de feina a la què vull dedicar-me.
A part, hi tenia un amic que sabia que m´acolliria amb els braços oberts i em deixaria estar a casa seva.
Jo sóc dissenyador i vaig triar aquest país perquè era clarament una oportunitat per fer el tipus de feina a la què vull dedicar-me.
Al principi, a la meva família no els va agradar massa la idea
Partir semblava una mala decisió, quan simplement era decisió arriscada.
Al principi, a la meva família no els va agradar massa la idea de que marxés, ja que aquí estava treballant i tenia un bon sou per primer cop després d´acabar els estudis.
El meu amic ja portava un any vivint a Rotterdam
Llavors vam fer amistat sobretot amb persones com nosaltres, que provenien de països de l´Europa Mediterrània i que passaven allà un temps.
El meu amic ja portava un any vivint a Rotterdam. A la meva arribada em va presentar al seu cercle social que ràpidament va passar a ser també el meu. En el món dels holandesos era difícil introduir-s´hi.
Vaig anar a buscar feina a Holanda pensant-me que tenia un anglès bo
Primer vaig cercar en estudis de disseny però només m´oferien fer pràctiques. En les empreses d´enginyeria la indústria era nacional, calia parlar holandès, i jo no en sabia.
Vaig anar a buscar feina a Holanda pensant-me que tenia un anglès bo i en realitat tenia un anglès bàsic amb el què podia sobreviure, però insuficient per a què em contractessin.
Mentre buscava feina, amb uns amics vam iniciar el nostre propi estud
que veníem en mercats locals. A la gent li agradaven els nostres dissenys, tot i que les ventes no ens permetien guanyar-nos la vida, i vaig reprendre la cerca d´un lloc de treball.
Mentre buscava feina, amb uns amics vam iniciar el nostre propi estudi, aprofitant les facilitats que tenen els autònoms allà. Vam crear productes fets de fusta tallada amb làser (estoigs, porta ulleres, diaris,...)
Durant quatre mesos vaig anar rebent NOS a les ofertes de feina
Havia anat a Holanda amb l´esperança de treballar en alguna cosa que no hagués pogut trobar a Espanya, per això vaig descartar l'hostaleria.
Durant quatre mesos vaig anar rebent NOS a les ofertes de feina on presentava la meva candidatura. Quan se m´acabaven els estalvis em va començar a fer més por.
Un dia que estava tot trist
A mi sempre m´havia apassionat aquesta tecnologia i els hi vaig enviar un correu tant entusiasta, que van decidir a escoltar-me.
Un dia que estava tot trist, l´amic que m´acollia allà em va parlar d´una empresa d´impressions en 3D d´Eindhoven (a 112kms de Rotterdam).
Els primers contactes amb l´empresa van ser per mail
L´entrevista me la van fer jugant al futbolí amb els que serien els meus dos caps. Els vaig guanyar i em vaig riure una mica d´ells, cosa que es veu que els hi va agradar.
Els primers contactes amb l´empresa van ser per mail, Skype, fins que em van dir que hi anés a fer una entrevista.
Era una cultura d´empresa molt diferent de les que havia conegut aquí
De vegades em feia sentir malament el no poder ser jo mateix, i expressar els meus pensaments complexes en la llengua estrangera.
Era una cultura d´empresa molt diferent de les que havia conegut aquí. Em vaig adaptar ràpid i amb l´anglès poc a poc vaig anar agafant la fluïdesa que necessitava per treballar.
M´ho passava bé a la feina
Allà em van valorar aspectes que ni jo sabia que tenia, com el fet de portar-me bé amb tothom.
M´ho passava bé a la feina. Sovint s´organitzaven esdeveniments per fer que estiguéssim contents, cosa que alhora feia que t´involucressis més a l´empresa.
Estava treballant a l´empresa de dia i a les nits en el nostre estudi de disseny
Sovint penso que si no hagués marxat 2 anys a Holanda, potser també haguéssim creat aquesta estudi, però les coses que farem en ell segur que seran diferents.
Estava treballant a l´empresa de dia i a les nits en el nostre estudi de disseny. La situació era insostenible. Vam decidir tornar i obrir el nostre estudi a Premià de Dalt.
Ara després de més d'un any d'haver tornat
Ja que finalment he muntat l'empresa de disseny Studio Khamai amb en David i l'Ivan, un projecte que va néixer a Holanda i que ara podem tirar endavant a casa nostra, al Maresme.
Ara després de més d'un any d'haver tornat i tot i les moltes dificultats que m'he anat trobant, puc dir que el tornar (de la mateixa manera que el marxar) va ser una bona decisió.
Següents
CRÈDITS
Consell Comarcal del Maresme Oficina jove del Maresme Nexes Diputació de Barcelona Direcció general de joventut  
^