18.06.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
 
Informacions SIAD

El Dia internacional per a l’alliberament de lesbianes gais, trans, bisexuals i Intersexuals, commemora el fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda.  Enguany, se celebra el 50è aniversari d’aquesta revolta.

Ajuntaments i entitats de la comarca organitzen actes per sumar-se a la celebració i reivindicar un cop més els drets dels col·lectius LGTBI+.

A continuació, podeu consultar els programes d'actes. 
més informació >


Trencar els estereotips de gènere, educar en la diversitat i contra la violència masclista, fomentar el respecte per les diferents maneres de ser són alguns dels objectius del projecte Maleta Coeducadora.

La Maleta és un conjunt de recursos pedagògics adreçats a professorat de primària, del Maresme, per promoure la coeducació als seus centres.

Consta de llibres, una guia didàctica i recull de recursos online.

La coeducació, és una de les línies de treball establertes pel Pla Comarcal d’Igualtat i pel Protocol Comarcal d’abordatge de les Violències Masclistes i també ha estat un dels eixos cabdals dels projectes de convivència del Departament d’Educació. 


Per saber-ne més, cliqueu AQUÍ
més informació >

El Consell Comarcal del Maresme ofereix un curs en eines de gestió en línia i treball en xarxa, per a entitats sense ànim de lucre, adreçat a entitats sense ànim de lucre de la comarca.

El curs té com a objectius són:

  • Reconèixer les característiques i avantatges del treball en xarxa.
  • Conèixer eines i aplicacions per al treball col·laboratiu.

Tindrà lloc el dissabte 29 de juny de 09:30 a 13:30 a la Sala Gran de l’edifici Calisay (2on pis). Riera del Pare Fita, 67 (Arenys de Mar). 

És preferible portar un ordinador protàtil al curs per treure-li més rendiment.
més informació >

El SIAD Maresme ofereix una formació per a professionals, entitats i col·lectius que organitzen actes festius, Se centrarà en la prevenció, detecció i actuació envers les violències masclistes en espais d´oci.
Les violències masclistes són l´expressió més punyent de la desigualtat estructural per raó de gènere en la que vivim. Les manifestacions d´aquestes violències les trobem en múltiples formes en el nostre dia a dia. Afortunadament les successives lleis -la Ley de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género,  i després la llei catalana del Dret de les dones  per la eradicació de la violència masclista- han anat ampliant progressivament el concepte facilitant la identificació per part de la ciutadania de les diverses violències que vivim les dones i les persones amb gèneres no normatius.
més informació >

Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12