08.04.2020Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Documents
cicles xerrades

cicles xerrades

Fitxer: cartell_xerrades_Dona_Resposta.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 33,96 kB

Destaquem:

En aquest document us facilitem les indicacions específiques per poder realitzar alguns tràmits amb les Oficines de treball i el SEPE. 

Indicacions i FAQss
més informació >

Hem incorporat aquesta nova secció a la web per tal de facilitar que us apropeu a conèixer de primera mà algunes de les empreses de la Xarxa Productes de la Terra del Maresme.direccions

Podreu trobar des de cellers a obradors, passant per granges i horta!


més informació >

vi

Dels nou cellers que formen la DO Alella, ens fixem en els quatre membres que formen part del cens de la Xarxa de Productes de la Terra per descobrir-la una mica millor!


més informació >

Teresa d'ArenysEl passat 8 de maig, el Consell Comarcal del Maresme va retre homenatge a l'escriptora arenyenca Maria Teresa bertran, en el marc de la III Trobada d'Escriptores del Maresme. Publiquem el parlament llegit aquell per l'escriptora guardonada recentment pel premi Crítica Serra d'Or 2018, per la seva importància.

Bona nit.

En aquest acte, que agraeixo de debò i no sé pas si em mereixo, he de recordar el mentor que va influir més en la meva formació poètica i amb qui potser tinc un deute: el poeta J. V. Foix de Sarrià.

Foix acabava de complir vuitanta anys i jo en tenia vint quan el vaig veure cara a cara. Era el curs 1972-1973 i la tràgica mort del crític literari i també poeta Gabriel Ferrater encara consternava alumnes i docents a les universitats barcelonines autònoma i central. Un dia de primavera el professor Ricard Salvat va convidar el mestre de Sarrià, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, a l’assignatura de literatura contemporània que impartia a la zona de Pedralbes. Les classes d’en Salvat eren tan amenes, que bastants joves de les facultats de Ciències travessaven la Diagonal per oir-les. Era un innovador, i això de posar un escriptor prestigiós a l’abast dels deixebles em penso que llavors només s’estilava a la Sorbona. A l’aula plena de gom a gom, regnava un silenci expectant. Val a dir que Foix era el poeta emblemàtic d’una generació que reaccionàvem, a principi dels anys setanta, contra el realisme històric de la dècada precedent, atrets, en poesia, pel llegat trobadoresc, l’exploració interior i la mètrica.
més informació >

Origen, confitures i melmelades km 0

melmelades artesanes del Maresme
més informació >

Quan temps fa que no et sorprèn un postre de Nadal? Et proposem els dolços més creatius elaborats -amb molta cura- pels artesans/es inscrits/es a la Xarxa Productes de la Terra del Maresme.

Banner postres nadalencs
més informació >

Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12