15 dones emprenedores han seguit el seminari de formació per a l´autoocupació en els serveis d´atenció domiciliària

La cloenda es fa demà, divendres 7 de juny

Les 15 maresmenques  que van ser seleccionades pel programa “Women Managing Social Self Help” (WMSSH) per a dur a terme el seminari per a l´autoocupació de la dona en els serveis d´atenció domiciliària finalitzen demà la seva formació. El Sotsdirector General de la Direcció General del Programa d´Autoempresa del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Diego Luis del Águila de Torres, serà l´encarregat de cloure el curs que des del 3 de juny s´està realitzant a l´Escola Universitària del Maresme (EUM) i que ha estat impartit pel Centre d´Estudis Fermat d´Arenys de Mar. La intervenció de Diego del Águila serà a les 17:00h.

 
Les 15 dones que han seguit aquest seminari de formació han estat seleccionades d´entre un grup de 50 que van ser entrevistades per les responsables del programa WMSSH a la comarca. Com a criteri de selecció es va valorar principalment el caràcter emprenedor i la voluntat d´autoocupar-se en el sector de serveis d´atenció domiciliària a la gent gran.
 
El programa WMSSH, cofinançat per la Unió Europea, té com a objectiu principal establir mecanismes per a la promoció de l´autoocupació de la dona. Al mateix temps, es pretén desenvolupar una cultura de recolzament als projectes d´empresa, proposar projectes de col·laboració entre el sector públic i privat i, a més,  assegurar la transferència de l´experiència a nivell local i europeu.
 
El projecte al Maresme
En el cas del Maresme, el Consell Comarcal i els ajuntaments que hi participen com a socis locals (Alella, Arenys de Munt, Malgrat, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar ) centren el treball en l´autoocupació de la dona dins dels serveis d´atenció domiciliària a gent gran. L´elecció del sector ha estat motivada per l´increment de la demanda d´aquest servei als darrers anys i perquè, actualment, són les dones les que atenen aquests serveis en condicions laborals precàries.

  L´autoocupació de la dona als serveis d´atenció domiciliària a la gent gran és una de les vies possibles per tal de promoure la iniciativa privada impulsada per les dones en un món on aquest sector de població té moltes més dificultats per fer-se un lloc en el mercat laboral.
 
Podeu ampliar informació sobre aquest programa europeu i el seu desenvolupament i objectius a la comarca del Maresme a través de la plana web del CCM