banner pàgina(30)

TREBALL

Lleuger repunt de l'atur al Maresme

l nombre de persones inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme continua creixent. El passat mes d’octubre es va registrar un repunt del 0,25% respecte al mes anterior. El percentatge és inferior al provincial (+0,31%) i al del conjunt català (+1,33%). En total, 29.756 maresmenques i maresmencs cerquen feina.
REPORT d'ATUR

El ROJ, assessorament a joves que busquen feina o formació

La taxa d'atur entre les persones de 16 i 24 anys és del 15,67%, més d'un punt per sobre de la mitjana de la comarca que se situa en el 14,40%.
El Programa Referent d'Ocupació Juvenil del Maresme (ROJ) assessora individualment les persones joves que volen millorar la seva formació o cerquen feina.
Es pot demanar cita per WatsApp: 674 01 14 73 // 673 64 38 60
referent ocupació juvenil

Ajuts i subvencions per pal·liar els efectes de la COVID-19

A partir de dilluns, 9 de novembre, les persones autònomes poden sol·licitar l'ajut de 2.000 euros, compatible amb la percepció de qualsevol altre ajut, prestació, subsidi o subvenció, públics o privats, aprovat per la Generalitat.
També s'ha publicat avui una línea d'ajut d'entre 1.500 i 9.000 euros per a bars, restaurants , oci nocturn i altres serveis aturats per la COVID

IMPACTE DE LA COVID AL MARESME:

Es dispara la mortalitat per coronavirus

La mortalitat per coronavirus gairebé s'ha triplicat aquesta setmana al Maresme. S'han registrat 41 noves defuncions (22 dones i 19 homes).
D'altra banda, 2.947 alumnes i personal dels centres educatius del Maresme es troben confinats.
Les dades actualitzades a la infografia "Impacte de la Covid-19 al Maresme"

Confinament perimetral el cap de setmana

Es mantenen les mesures de cap de setmana encaminades a reduir al màxim la mobilitat (prohibició d'entrar i sortir d'un municipi sense causa justificada)

LA COMARCA

El Maresme, comarca amb més viles florides de Catalunya

19 dels 30 municipis del Maresme han aconseguit el reconeixement de "Vila florida" situant la comarca en el territori català amb més distintius

Cuidadores, el pes d'aquelles que sostenen la societat

cuidadores12
Dijous es va celebrar el Dia internacional de les Persones Cuidadores.
Són dones, majoritàriament immigrants, de classe baixa i baix nivell econòmic i social les que assumeixen les tasques de cura a la nostra comarca, així com a la majoria de països del nord. Són les dones les que també decideixen, sovint, renunciar als seus interessos personals per cuidar familiars depenents. Àvies, mares, filles… són les que sostenen el treball de cura en condicions d’extrema vulnerabilitat.

L'exposició del Consell Comarcal "Cuidadores, el pes d'aquelles que sostenen la societat" s'acosta a aquesta realitat.

Consells de seguretat per a gent gran

Les persones grans, per la seva vulnerabilitat, són , cada vegada més, víctimes de delictes de tota mena, des de les típiques estafes a robatoris violents i agressions sexuals.
Els Mossos d'Esquadra, han editat uns plafons amb consells preventius

consells-gent-gran-1

FORMACIÓ

Viatge-emocinal
El camí de l’emprenedoria ja és de per si tota una aventura plena d’il·lusions i expectatives, però també de moments d’inseguretat, dubtes i pors.

Comunicació 2.0 i xarxes socials

Taller adreçat específicament a entitats del Maresme en el qual es donaran les claus per a entendre el funcionament de la comunicació 2.0 a través de les xarxes socials.
Inscripcions obertes

OFERTES DE TREBALL


El Consell Comarcal necessita cobrir la plaça de TAE en serveis Econòmics
atencio-presencial
contacta
Troba'ns a les xarxes:
facebook twitter website instagram