A la primavera, el Maresme fa gust de maduixa

Arriben les Jornades gastronòmiques dedicades a la maduixa del Maresme. De l’1 de maig al 6 de juny, 16 municipis s’uneixen per retre homenatge a la fruita estrella de la primavera.

Aquestes jornades gastronòmiques prenen el relleu a les dedicades al pèsol, els dos productes hortícoles de renom internacional que situen el Maresme en punt de referència gastronòmic.

L’edició 2021, organitzada conjuntament pel Consorci de Promoció Turística, el Consorci d’Enoturisme Alella i el Consell Comarcal a través de la Xarxa de Productes de la Terra Maresme, compta amb la participació de 16 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Restaurants, pastisseries, establiments de menjar cuinat i d’altres dedicats a l’elaboració de productes agroalimentaris ofereixen propostes dolces, però també entrants i plats principals perquè hi ha mil maneres de gaudir de les maduixes del Maresme, aquelles que fan olor de maduixa i tenen gust de maduixa. A més, els restaurants ofereixen menús especials amb maridatge de vins de la DO Alella.

D’altra banda, aquest any la “iaia del Maresme” convida tothom a posar-se el davantal i entrar a la cuina. Seguint les indicacions dels alumnes de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, ens ofereix una Mousse de maduixes del Maresme.

Podeu veure totes les propostes gastronòmiques en el fullet “Temps de maduixes 2021” on també podreu trobar un llistat de les hortes que produeixen maduixes del Maresme.