Aquest divendres, en Pep Bou i el seu Bufaplanetes dins el cicle Primavera de les Arts

Aquest divendres, en Pep Bou i el seu Bufaplanetes dins el cicle Primavera de les Arts
BUFAPLANETES amb Cia. Pep Bou
Lloc: Casal de Joventut Seràfica
Dia: Aquest divendres 4 d’abril, a 1/4 d’11 de la nit.
Preu: 6 euros. Entrades anticipades: a la Llibreria El Setciències o 1/2 hora abans a taquilla.


Aquí l’escenari xiscla i s’omple de fruits, renovat per una alenada lírica que els rellotges no encerten a vigilar. PEP BOU és un mim excel.lent que té els braços prou llargs per a assolir el blau de la llunyària.

Ha triomfat amb les bombolles, flors de l’aire, onades impossibles per a l’aigua mateixa. Aquesta poètica de les bombolles de sabó, equivalents a les paraules, és l’obra del seu enginy.

On dimoni podem inscriure aquest espectacle insòlit? Que jo sàpiga, un màgic oriental anomenat Yadu va ser el primer que va treballar les bombolles, de colors i perfumades, en un espectacle de deu minuts titulat The Bubble’s Show i d’unes característiques més complexes que el que comentem (no crec pas que hagi arribat a l’Europa). Però l’aportació de PEP BOU reclama una altra alenada. No es tracta tant de la màgia operativa com de poetitzar l’efectivitat del joc de les bombolles.

L’espai escènic respira i té el nervi del joc de les bombolles. L’estrella d’aquest número és un gran peix, fill del vent, que s’escapa de la rutina del teatre. La neu en un finestral no acabaria millor la comèdia. Tanmateix, els claus i la dentadura de la prosa no hi tenen res a fer. Les bombolles, exèrcit de la llum, suren en el buit, que és la millor manera d’afirmar un pacte i ens recorden que també nosaltres naixem i morim i som anelles d’una arrel que no demana metges. Perquè efímer vol dir que dura poc, i la humanitat no és altra cosa que una constel.lació d’efímeres estrelles.

Bufaplanetes té l’exacta dimensió del nostre temps, contrari a enfilar el pensament si el mou una rastellera de mots gastats.

JOAN BROSSA

Una nova primavera de les Arts: 9 pobles veïns amb un cicle conjunt

La Primavera de les Arts arriba a la seva quarta temporada, amb una programació conjunta de música, teatre i dansa, que es perllongarà fins a mitjan mes de juny. Els ajuntaments d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac. Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Sant Vicenç de Montalt, han programat conjuntament aquest cicle cultural.

Un any més tot aquest arc de municipis participa en aquesta iniciativa conjunta, dedicada a la difusió artística i cultural. És una bona oportunitat d’enfortir les relacions humanes entre persones de diferents comunitats.

I a més a més dins el cicle de la Primavera de les Arts a Arenys

Neixen Déus, amb Arnau Vilardebó
Alternafics
Lloc: Casal de Joventut Seràfica
Divendres 2 de maig a 1/4 d’11 de la nit.

Neixen Déus de la sèrie Ous Còsmics, és un espectacle d’humor sobre els mites grecs que parlen de cada signe zodiacal. Els mites del teu signe. D’una vegada per totes, assabenteu-vos del gran sidral dels déus de l’Olimp. Taure, Àries, Peixos, Aquari… per les teves venes circula el sexe, la saviesa, la mort, l’amor, la lluita i la truita ben batuda de tots els ous còsmics: els mites grecs.

La Flauta Màgica, amb la Companyia Alexia
Espectacle infantil
Alternafics
Lloc: Casal de Joventut Seràfica
Diumenge 4 de maig a les 6 de la tarda


Després que una força superior salvés Tamino de morir empassat per una serp, li és encomanada una important missió: salvar Pamina de les urpes del Malvat Sarastro, que l’ha arrabassat del costat de la seva mare, la Reina de la Nit. Tamino, hipnotitzat després de veure el retrat de Pamina, accedeix al temerari compromís. Papageno, l’ocellaire de la Reina de la Nit, en càstig per les seves mentides, és obligat a acompanyar Tamino en la seva empresa. Per salvar-los dels perills a què s’enfrontaran, comptaran amb l’ajut d’uns instruments màgics: un carilló i una Flauta Màgica.



Ajuntament d’Arenys de Mar
Regidoria de Cultura