Arenys de Mar estrenarà dissabte el nou Parc de Bombers voluntaris

Assistirà el Conseller d’Interior, Xavier Pomés

El nou parc de Bombers voluntaris a Arenys s’inaugura aquest dissabte, 27 de juliol a les 12 del migdia, amb l’assistència del Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya Xavier Pomés, del Director General d’Emergència i Seguretat Civil Josep M. Padrosa, de l’Alcalde d’Arenys de Mar, Joaquim Ponsarnau, així com el regidor de Governació Antoni Pera, i el Cap del Parc Carles Pérez. A l’acte hi assistiran també responsables dels Bombers de la Generalitat, del Consistori i d’entitats i associacions arenyenques.


Una demanda històrica
L’actuació és una més de les iniciades per l’Ajuntament en el marc de la política encaminada a pal·liar el dèficit de dotacions i equipaments públics que pateix la vila. El nou parc suplirà les mancances infraestructurals de la seu fins ara en funcionament al carrer d’Anna Maria Ravell, espai que l’Ajuntament cedirà al CEIP Joan Maragall. Aquesta ha estat una obra necessària i reivindicada des de fa anys pels voluntaris d’aquest parc.

El nou parc de Bombers s’ubica a la zona de Valldegata Draper, en un solar de propietat municipal situat a la cota més alta de nivell del carrer de Partagàs s/n, vial que uneix el carrer Draper, actualment en funcions de connexió de la N-II amb l’Autopista A-19, amb el rial del Sepí.

Al costat del parc de Bombers, hi va instal·lada la nova comissaria de Mossos d’Esquadra. Aquest emplaçament permet un accés ràpid a l’autopista C-32, a la carretera N-II i a la C-61, i evita haver de passar per la Riera d’Arenys cada cop que hi ha una sortida.

El nou equipament
Es tracta d’un edifici de 900 metres quadrats de superfície construïda. El cost total de l’obra ha estat de més de 600 mil euros, que han estat aportats majoritàriament per l’Ajuntament i subvencions de la Generalitat de Catalunya. L’immoble consta de dues parts clarament diferenciades: una zona de serveis administratius i residència o caserna pròpiament dita, i una nau cotxera de parc mòbil amb les dependències i serveis auxiliars.

A la caserna: a la planta baixa hi ha el vestíbul general d’entrada al parc, la sala de control i centre neuràlgic del parc, des d’on es reben les trucades d’alarma i es té comunicació permanent via ràdio amb els vehicles i el personal. Hi ha també un despatx per al cap del parc, i una àrea de serveis. I un dispensari i les dependències per a l’Associació de Bombers, amb aula de formació, sala de reunions, auditori i magatzem.
La planta primera inclou els dormitoris, i dependències de servei.


-A la cotxera i annexos: hi ha la nau per al parc mòbil, que disposa de l’espai suficient per tal que els vehicles puguin entrar o sortir maniobrant el mínim. La cotxera compta amb una fossa de reparacions i taller. Hi ha també un magatzem per al material de reposició. Així mateix, s’hi ha projectat una zona destinada a gimnàs.

Voleu conèixer el nou Parc?…
Veniu a la jornada de Portes obertes dissabte a la tarda, amb carrilet

Des de les sis de la tarda, a les nou de la nit, el carrilet d’Arenys, farà el transport gratuït de les persones que vulguin conèixer el nou equipament.

Des de les sis de la tarda, el Calisay serà el punt de sortida i d’arribada. S’anirà fins al nou Parc pel Complex Esportiu del Fons de les Creus i la zona de Valldegata Draper. El viatge de dissabte a la tarda, serà gratuït per gentilesa de la UBICA i de l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

Ajuntament d’Arenys de Mar
Regidoria de Governació

22 de Juliol de 2002