Per a 4 persones:
4 lloms de bacallà
5 grans d’all
400 g de cloïsses
500 g de fesols del ganxet bullits
1 ceba
1 cullerada de farina
1/2 litre de fumet de peix
Per a l’allioli de mel:
1 ou
2 grans d’all
Unes gotes de llimona
1/2 litre d’oli de girasol
1 cullerada de mel
Per a l’allioli:
Muntem l’allioli de manera tradicional amb el túrmix afegint-hi al final la cullerada del mel. Reservem
Per al bacallà:
Posem a escalfar una cassola que puguem poar després al forn. Hi afegim una mica d’oli i hi afegim els alls tallats a làmines, abans que comencin a agafar color, hi afegim la ceba tallada petita, la sofregim sense que agafi color, tirem la cullerada de farina, ho remenem i hi afegim el fumet.
Mentre arrenca el bull, posem a fregir els lloms de bacallà per tots dos costats i ho posem a la cassola afegint-hi també les mongetes del ganxet.
Passats uns 5 minuts fent xup-xup posem les cloïsses i posem l’allioli de mel per sobre el bacallà, ho introduïm tot al forn, preescalfat a 200 graus, i esperem a que l’allioli estigui gratinat. I ho servim!
RestaurantCan Casellas
TORDERA