Certificat de professionalitat de “Socorrisme en espais aquàtics naturals”

Curs gratuït per obtenir el Certificat de Professionalitat de “socorrisme en espais aquàtics naturals” a través de l’empresa Pro Activa.  • Organitza: Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

  • Adreçat a persones migrants i demandants de treball amb el següent perfil:


Entre 18 -30 anys


Donat d’alta al SOC


Que faci més de tres anys que estan empadronats a Catalunya.


Que sàpiga nedar


Que parli o entengui català o castellà.


Es prioritzaran les persones sol·licitants que sigui susceptibles de poder trobar-se en situació d’irregularitat administrativa a curt termini.  • Requeriments:


Per poder accedir a un curs amb CP de nivell II cal disposar d’un nivell mínim d’estudis secundaris demostrable. Títol ESO, proves d’accés superades de grau mitjà, antic Graduat Escolar…


Tot i això el SOC permet realitzar proves de nivell (competències clau) perquè totes aquelles persones sense aquest nivell acadèmic puguin tenir accés superant la prova. 


Els alumnes hauran de passar unes proves de capacitació física.  • Formació:


La formació en salvament i socorrisme és una formació reglada i només es pot obtenir a través d’un Tècnic Esportiu o dels Certificats de Professionalitat (CP) https://www.sepe.es/contenidos/personas/formacion/certificados_de_profesionalidad/pdf/fichasCertificados/AFDP0209_ficha.pdf


Tindrà una durada  440 hores, es portarà a terme com un curs ocupacional per a aturats de llarga durada amb compromís de contractació.


El cost de la formació anirà a càrrec de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.  • Titulació que s’obtè: Certificat de Professionalitat de “socorrisme en espais aquàtics naturals”

  • Lloc de realització: El curs es realitzarà a Badalona i hi ha disponibilitat per a unes 15 persones.

  • Característiques del curs i les dates previstes per fer les proves, tant físiques com de competències clau: 


Les persones que disposin de la titulació mínima requerida faran directament les proves de piscina. Serà el divendres 22 a les 16:00h. Els alumnes hauran de portar banyador, casquet de bany, xancles i roba de recanvi. La prova es realitzarà a les instal·lacions d’Eurofitness Badalona (Av. Pius XII, s/n, 08913 Badalona, Barcelona).


Qui no disposi de la titulació requerida farà les proves el pròxim 20 de setembre a les instal·lacions del Carrer Rector 91-95 de Badalona i l’horari de la convocatòria serà a les 11.00 h del matí.


Els interessats poden aclarir els seus dubtes al correu: formacion@pro-activa.es


Si necessiteu més informació podeu contactar directament amb Pro Activa.