Col.lectius d’atenció especial: persones majors de 45 anys del Maresme Centre

 

Pel que fa el col·lectiu de les persones majors de 45 anys al Maresme Centre va formalitzar un total de 10.451 contractes, el 23,93% dels generats en aquest àmbit. Si bé la xifra fou menor que la dels joves va ser més positiu el pes de la contractació indefinida que va ser del 16,60%, res extraordinari però, per bé que va ser més elevat que el dels joves.


En aquest cas l’ocupació que va generar més contractes va ser la dels peons de les indústries manufactureres, aquella que hem vist per l’agregat de les dades de l’àmbit així com per les dones i els homes. Van formalitzar-se 1.503 contractes, 500 més dels formalitzats en l’ocupació dels cambrers assalariats que va ocupar el segon lloc amb 1.000 contractes. L’ocupació dels peons de la construcció d’edificis fou la tercer amb un total de 549 contractes.


Pel que fa els contractes indefinits l’ocupació dels empleats domèstics va ser la que més en va generar, 163, i la van seguir la dels venedors de botigues i magatzems amb 113 i la dels cambrers assalariats amb 82.


Quant al major pes de la contractació indefinida es va donar en l’ocupació dels empleats domèstics amb un 85,34%. I la va seguir la dels altres empleats administratius sense tasques d’atenció al públic ncaa amb un 71,05% i la dels empleats administratius amb tasques d’atenció al públic ncaa amb un 68,22%. D’entre les 50 ocupacions amb més contractes també van assolir un pes del 50% dels contractes indefinits la dels agents i representants comercials (55,56%) i la dels operadors de màquines de cosir i brodar (50%).

 
TAULES: