Comencen les obres de construcció de l´skatepark al polígon de Les Hortes del Camí Ral de Mataró

Avui, dimarts 14 de gener, l´empresa municipal d´urbanisme PUMSA ha començat les obres de construcció d´un Skatepark al polígon Les Hortes del Camí Ral, prop de la rotonda de la porta Laietana.


El consell d´administració de PUMSA va acordar al novembre l´adjudicació del projecte a l´empresa Construccions Antoni Gerard, SL i les obres tenen un pressupost de 100.000 euros.

Aquest Skatepark serà una zona pública destinada a la pràctica de patinatge en la modalitat “skate”, és a dir, la que es considera patinatge urbà i en la que habitualment els esportistes fan servir taules de monopatí (skateboard) o patins sobre rodes.

El projecte respon a la demanda formulada per un grup de joves patinadors, que van sol·licitar a l´Ajuntament un lloc on patinar, a banda de la pista en U de la que ja disposen al polígon del Pla d´en Boet (carrer Sant Cugat).

Descripció de les instal·lacions
L´Skatepark de Mataró ocuparà 977 m2 d´una parcel·la de propietat municipal i estarà dotat d´una àmplia gamma d´elements arquitectònics destinats a la pràctica del patinatge urbà. Per fer l´obra és necessària una mica d´excavació prèvia, però també s´aprofitarà el pendent del terreny, i per fer el gruix dels treballs es farà servir formigó amb un acabat lliscant.

Per les seves dimensions, característiques i disseny, aquesta instal·lació és bastant singular i hi ha poques ciutats catalanes que disposin d´una de similar. Per dissenyar-lo, PUMSA ha requerit l´assessorament de tècnics especialitzats en aquest àmbit.

A primer cop d´ull, la pista pot semblar un gran sot de formes circulars i sinuoses amb tres illetes, dues de les quals tindran cantonades arrodonides i una que no.

Per als experts en aquesta modalitat de patinatge, l´skatepark comptarà amb tres zones molt apreciades per fer salts i cabrioles: un “Quarter Pipe”, un “Fun Box” i una zona “Multibowl”.

El pla principal de la pista ocuparà 385 m2, el “Funbox” 31 m2, la zona anomenada de “Multibowl” tindrà 326 m2.