“Coneguem la meteorologia” curs organitzat per l’entitat Natura i el Parc Serralada Litoral

Del 25 de maig al 29 de juny
El curs es realitzarà a l’Escola de Natura de can Barba, Arborètum de Catalunya, avinguda Esportiva, 17, Cabrils Presentació: El curs consta de tres parts ben diferenciades, la primera sobre els núvols és l’apartat “menys científic” del curs, però el més pràctic de cara al dia a dia, el segon sobre interpretació dels mapes del temps en el seu vessant més científic i el més relacionat possible amb la Comarca del Maresme i l’apartat pràctic on es treballarà amb el que s’ha explicat tant pel que fa als núvols acom pel que fa a la interpretació de mapes.
Temari: 1ª sessió teòrica, dissabte 25 de maig (3h) ELS NÚVOLS: en aquesta s’explicarà el procés de formació de la nuvolositat: la condensació, així com els mecanismes típics per que aquesta es pugui donar, és a dir, la orografia i l’evolució.
-2ª sessió teòrica, dissabte 1 de juny (3h) CONTINUANT AMB ELS NÚVOLS: a partir de l’alçada en la que trobem la nuvolositat, que alhora determina la seva composició, s’estableix la classificació internacional dels núvols. Identificació dels núvols i de les seves conseqüències. A més la presència d’un determinat tipus de nuvolositat implica necessàriament un determinat estat de l’atmósfera i per tant un tipus de temps.
-3ª sessió teòrica, dissabte 8 de juny (3 h) INTERPRETACIÓ DELS MAPES DEL TEMPS: s’explicarà el concepte “estabilitat meteorològica” clau alhora d’entendre els mapes del temps i el que són els anticiclons, les depresions i els sistemes frontals.
-4ª sessió pàctica, dissabte 15 de juny (3 h) INTERPRETACIÓ DE MAPES: elaboració de previsions meteorològiques aplicant els coneixements adquirits en la jornada anterior.
-5ª sessió teorico-pràctica, ds. 22 de juny (5 h) ESTACIONS METEOROLÒGIQUES: explicació dels diferents aparells. Visita a les instal:lacions del Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme i de l’estació automàtica d’Arenys de Mar.
-6ª sessió pràctica, dissabte 29 de juny (4 h) Visita comentada a les instal·lacions de TVC Multimèdia. Altres dades d’interès: {.d}El curs s’adreça als interessats en la meteorologia i especialment als que tenen interès en interpretar i entendre el temps.
-El professorat són meteoròlegs del servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme i col·laboradors de mitjans de comunicació (TV i ràdio) d’abast nacional.
-El curs es realitzarà a l’Escola de Natura de can Barba, Arborètum de Catalunya, avinguda Esportiva, 17, Cabrils. Per més informació, us podeu adreçar al telèfon 93.750.98.63 en hores d’oficina.
-L’import de la matrícula és de 36 €, i inclou el professorat i el material docent. La inscripció es realitzarà en abonar els drets de matrícula al número de compte de “La Caixa” 2100 0354 1101100561863 (Natura), prèvia reserva de plaça per telèfon.
-La sortida a TVC Multimèdia a Sant Joan Despí es realitzarà amb vehicles particulars.
-La durada del curset és de 21 hores de teoria i pràctica. Es lliurarà certificat d’assistència als alumnes que assisteixin al 80% de les sessions. Les places són limitades.{.d}